Odbojkašicama iz Pribislavca čestitali 20. rođendan

18. kolovoza se navršilo 20 godina od osnivanja ŽOK ‘Kaštel’ Pribislavec. Taj nadnevak nisu zaboravili u općinskom čelništvu Pribislavca pa su za sadašnju generaciju igračica i najuže klupsko vodstvo priredili rođendansko slavlje.

Čestitari su im bili općinska načelnica Višnja Ivačić, ujedno i klupska predsjednica, Elvis Horvat, predsjednik OV-a Pribislavec, i Drago Novak, predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije, kazavši kako su odbojkašice Pribislavca putokaz mnogim sportskim kolektivima.

Izraženo je žaljenje što su druge obveze spriječile župana Matiju Posavca da izostane s ove obljetnice. U svojoj čestitki je predsjednik Horvat odbojkašicama poželio još puno takvih rođendana, ali i bolje uvjete natjecanja.

– Šteta što nema gospodina župana da mu na ovom skupu kažemo kako je Pribislavcu neophodna sportska dvorana za koju je on već obećao pomoć, naglasio je.

Gospođa Ivačić je iznijela kraću kronologiju 20-godišnjeg rada i postojanja kluba.

– ŽOK Kaštel je organiziran 18. kolovoza početkom organiziranja školskih sportskih klubova u Međimurju, pri tamošnjoj OŠ-i osniva se Školski klub Pribislav, a u njegovom sklopu djeluje ženska odbojkaška ekipa, istaknula je gospođa Ivačić.

Ističući rast i razvoj kluba, posebno je izdvojila 2010. godinu kada je klub bio u kvalifikacijama za ulazak u 1. A ligu. Od 2002. godine klub se natječe II. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi –centar gdje od onda nalazi pri samome vrhu i klub je dugogodišnji pobjednik Kupa Međimurja. Organizator je poznatog ljetnog odbojkaškog turnira Pješčana oluja. Klub okuplja djevojčice u kategorijama limačica, kadetkinja i seniorki.

Iznijeto je niz crtica iz povijesti kluba, ali i žaljenje što ih Zajednica sportova MŽ-e neadekvatno financijski prati pa kao takvi ne dobivaju ni subvencije za korištenje sportske dvorane u Belici. Spomenuto je i ime njenog predsjednika Mate Kljajića koji bi svojim angažman mogao i morao pomoći ovoj sportskoj sredinu.

Ovo je samo prvi dio rođendanske proslave, o svemu tome bit će više riječi na središnjoj proslavi rođendana koja će biti 8. listopada.

Ovaj rođendan se poklopio s 18. rođendanom Mailinde Vnuk koja je primila posebne čestitke.

Za kraj, igračice su se okupile oko slavljeničke torte i dugo pljeskale, pljeskale klubu, ali i sebi što su upravo one dionice ovog slavlja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije