Pred spomenikom krumpiru: Beličanci ga zaslužuju

Kada je u ponedjeljak u Belici boravio Tugomir Majdak, zamjenik ministra poljoprivrede u tehničkoj Vladi RH, razgovarajući s proizvođačima merkantilonog krumpira, iskoristio je priliku i pohodio jedinstveni spomenik u svijetu -Spomenik krumpiru.

>>> Bolji dani za proizvođače međimurskog krumpira?

– Jedinstven je spomenik, a Belica i njeni proizvođači krumpira svojim rezultatima u proizvodnji krumpira zaslužuju ovakav spomenik – rekao je tom prilikom za naš portal Tugomir Majdak te dodao:

– Belica je mjesto vrijednih i marljivih ljudi koji postižu zavidne uspjehe u poljoprivredi već godinama, a u posljednje vrijeme se dokazuju i kroz kvalitetne EU projekte u modernizaciji svoje proizvodnje. Pozitivno su reagirali na moj prijedlog o osnivanju Proizvođačke organizacije proizvođača krumpira te vidim ovdje kvalitetan prostor u njihovom boljem pozicioniranju na tržištu.

S druge strane, profesionalno se zalažem za donošenje Zakona koji će hrvatske poljoprivredne proizvođače i njihov proizvod u budućnosti kvalitetnije postaviti na tržištu u odnosu na otkupljivača, dobavljače te trgovce – završio je optimistički.

Kraj njega je pred spomenik stao i općinski načelnik Zvonimir Taradi jedan od prvih podupiratelja proizvođača.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije