Turnir U-12 Međimurec 2016.

Nogometni klub Međimurec je organizator već tradicionalnog, a ove godine 18. Međunarodnog nogometnog turnira. Na turniru sudjeluju U-12 mladi nogometaši rođeni 2004. godine i mlađi. Turnir traje dva dana 13.i 14. kolovoza. Turnir se održava pod geslom Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice i pod pokroviteljstvom je HNS i licenciran od UEFA-e.


Ove godine na turniru nastupaju: NK Dinamo Zagreb, NK Hajduk Split, NK Rijeka, NK Zagreb, FK Crvena Zvezda, FC Tokyo (Japan), NK Maribor, FC Sturm Graz, NK Celje i NK Međimurje.

Prvi turnir održan je 1999. Sponzor prvog turnira bio je Robert Jarni, bivši hrvatski reprezentativac i igrač s bogatom međunarodnom karijerom, koji je svoje prve nogometne korake započeo u našem kraju. Svojom je gestom pokazao da cijeni sredinu u kojoj je odrastao i time daje podršku organizatoru na promociju nogometa.


Na dosadašnjih 17 turnira sudjelovale su najbolje škole nogometa iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Ekipe su podijeljene u dvije skupine i igraju svaki sa svakim u skupini. Nakon razigravanja u grupi prve dvije ekipe po skupinama igraju za pobjednička četiri mjesta. Prve četiri ekipe primaju pehare i medalje i poklone, a svi ostali igrači medalje i poklone. Pored toga po završetku turnira proglašava se najbolji strijelac, a predstavnici i treneri odabiru najboljeg igrača i najboljeg golmana za koje su također pripremljeni pehari.


Organizator za ekipe udaljenije od 100 km organizira besplatno noćenje i smještaj u studenskom domu Varaždin i za sve ekipe prehranu i napitke tokom dva dana trajanja turnira. Početak turnira je u 9 sati u subotu, a otvaranje u 15 sati sa programom uz izvođenje glazbenika nacionalnih himni zemalja sudionika turnira, donosi portal NK Međimurec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije