Nogometni zaljubljenici nemaju pravo na odmor

Na igralištu NK Polet Sveti Martin na Muri mogli smo uživati u treninzima Vatrenih koji su bili iznimno posjećeni, a nakon njih uživo smo vidjeli i hrvatskog prvoligaša NK Lokomotivu iz Zagreba, ali i makedonskog prvaka FK Vardar iz Skopja.

Trenutno na terenima u Svetom Martinu na Muri pripreme za UEFA Europsko prvenstvo u Njemačkoj odrađuje Hrvatska U-19 reprezentacija koja će u četvrtak 7. srpnja u 18:00 sati odigrati pripremnu utakmicu sa seniorskom momčadi NK Slaven Belupo iz Koprivnice.

U Svetom Martinu na Muri čeka nas još jedna nogometna poslastica. U ponedjeljak 11. srpnja u 18:00 sati na našem terenu prijateljsku utakmicu odigrat će premjerligaš Everton FC U-21 s NK Maribor.


Everton FC U-21 iz Liverpola borave na pripremama u LifeClass Termama Sveti Martin od utorka 5. srpnja do utorka 12. srpnja te treniraju na našim terenima. U ponedjeljak će se suprotstaviti seniorskom sastavu NK Maribor.

Everton F.C. dolazi iz lučkog engleskog grada Liverpoola. Osnovani su pred 138 godina, a domaće utakmice igraju na stadionu Goodison Park kapaciteta 39.571 sjedećih mjesta. U svojoj povjesti 9 puta su bili prvak Engleske, 5 puta osvajali su FA kup, a jedini europski trofej im je iz 1985. kad su postali prvak Kupa pobjednika kupova. Njihov najveći rival je svakako FC Liverpool, a njihove međusobne utakmice nazivaju se Merseyside derbi. Navijači se nazivaju jednostavno Evertonians. Vlasnik gotovo pola udjela u klubu je Iranac Farhad Moshiri. Trenutna vrijednost Everton F.C. U-21 momčadi je 1.315 milijuna eura. Trener je 42-ogodišnji Englez David Unsworth.


Mariborske viole prošlu sezonu završile su na 2. mjestu Prve slovenske nogometne lige. Domaće utakmice igraju na stadionu Ljudski vrt kapaciteta 12.435 mjesta. Slovensko prvensto osvojili su 13 puta, 9 puta slovenski kup, a 4 puta slovenski superkup. Jedan su od samo četri kluba iz bivše države koji je nastupao u Ligi prvaka te imaju jedan europski naslov, naime 2006. godine bili su jedan od osvajača Intertoto kupa. Najveći rival im je NK Olimpija iz Ljubljane, njihova međusobna utakmica naziva se Večni derbi. Ovaj simbol slovenskog nogometa dolazi u Sveti Martin na Muri sa seniorskom momčadi koja ukupno vrijedi 11.73 milijuna eura. Trener je Darko Milanič. U nedjelju 3. srpnja su u pripremnoj utakmici svladali FK Vardar 2:1.

Sveti Martin na Muri stvarno dokazuje da nogometni zaljubljenici u Međimurju, ali i šire nemaju pravo na odmor. Stoga dođite u ponedjeljak 11. srpnja u 18:00 sati na igralište NK Polet i uživajte u vrhunskom nogometu, donosi portal NK Polet.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije