Hrvatska rukometna reprezentacija stigla u Sveti Martin na Muri

Hrvatski olimpijski odbor i Poliklinika AVIVA predstavili su hrvatsku olimpijsku rukometnu reprezentaciju Rio 2016. te Polikliniku AVIVA kao službenu zdravstvenu organizaciju hrvatskih olimpijaca. Naši su rukometaši pripreme za put na Olimpijske igre u Rio započeli sistematskim pregledima u Poliklinici AVIVA, a ovu su prigodu iskoristili i za druženje s medijima, predstavljanje olimpijske momčadi i plana priprema.

Plan priprema hrvatskih rukometaša na Olimpijskim igrama u Riju predstavili su Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, zatim izbornik rukometne reprezentacije Željko Babić i kapetan Marko Kopljar.

Sudeći po startu na nogometnom EURU pripreme Vatrenih su bile dobre


Izbornik Željko Babić objavio je popis od 21 igrača koji dolaze na prvu fazu priprema koju će reprezentacija odraditi od 15. do 19. lipnja u Sv. Martinu na Muri. Uz popis igrača, izbornik Babić najavio je i plan priprema hrvatske muške reprezentacije uoči Olimpijskih igara.

Popis igrača za prvu fazu priprema za Olimpijske igre:
Ivan Stevanović – HC PPD Zagreb
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Filip Ivić – HC PPD Zagreb
Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce
Lovro Mihić – HC PPD Zagreb
Domagoj Pavlović – HC PPD Zagreb
Ivan Čupić – HC Vive Tauron Kielce
Zlatko Horvat – HC PPD Zagreb
Jerko Matulić – HC Chambery
Ilija Brozović – THW Kiel
Krešimir Kozina – HC Flensburg
Marino Marić – HC Melsungen MT
Marko Kopljar – HC Barcelona
Luka Šebetić – HC PPD Zagreb
Luka Stepančić – HC PPD Zagreb
Luka Cindrić – HC Vardar
Igor Karačić – HC Vardar
Marko Mamić – HC Dunkerque
Ivan Slišković – HC Veszprem
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Jakov Gojun – Fuchse Berlin

Stručni stožer:
1. Željko Babić, izbornik
2. Petar Metličić, trener
3. Mario Tomljanović, kondicijski trener
4. Valter Matošević, trener vratara
5. Ivano Balić, koordinator za muški rukomet
6. Ivica Udovičić, tehnički direktor
7. Ivica Maraš, glasnogovornik i team manager
8. Tomislav Kukin, liječnik
9. Krešimir Rotim, liječnik
10. Goran Krušelj, fizioterapeut
11. Božo Šinković, fizioterapeut
12. Tomislav Madjerčić, fizioterapeut
13. Zoran Ćulk, snimatelj

Aleksandar Petrović će pokušati s košarkašima preko Torina doći do Rija, a pripreme su također odrađene u Svetom Martinu na Muri


Pripreme za Olimpijske igre odrađivat će se u četiri faze uz prijateljske utakmice protiv Švedske, Slovenije i Njemačke, a na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija putuje 29. srpnja.

“Ostvarili smo zacrtane rezultate i zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u ostvarenju cilja. Zahvaljujem se igračima koji su pokazali pripadnost, ljubav i volju za sportom, rukometom i domovinom. Pripreme za Rio odvijat će se u četiri faze. Prva je u Sv. Martinu na Muri do 19. lipnja, a ostatak bi trebao biti Split, Zadar i Opatija. No s obzirom na to da je sezona, moguće je da će doći do nekih promjena.

Rukometaši u Svetom Martinu na Muri


Igrat ćemo i dvije prijateljske utakmice sa Švedskom i Slovenijom, a posljednja provjera bit će protiv Njemačke u Riju koja će nam biti posljednja provjera za Katar. Ne bi se trebali zamarati problemima s kojima ćemo se susresti, trebamo samo biti optimisti, imati zajedništvo i to je jedino važno. Što se tiče povreda, za Marina Marića znat ćemo nakon petog tjedna, a na Kopljara, Mamića, Sliškovića ćemo na početku više paziti zbog laganih ozljeda te će možda trenirati po posebnom programu” , najavio je pripreme za Olimpijske igre Željko Babić, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Kapetan Marko Kopljar naglasio je kako su svi iznimno motivirani te da će kao i uvijek, dati svoj maksimum da još jednom olimpijskom medaljom razvesele sve nas: “Pripreme kreću od danas. Svi smo došli u dosta dobrom stanju unatoč dugim sezonama. Prilagodit ćemo se svakoj situaciji u kojoj se nađemo tijekom priprema. Dat ćemo sve od sebe, a cilj je jasan – doći u najboljem stanju na Olimpijske igre i pokazati svoju kvalitetu. Do prve utakmice je još dva mjeseca i imamo dosta vremena da se dobro pripremimo.”, donosi portal hrs.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije