U subotu degustacija pripreme i okusa ‘Specialty coffee’ u Mundoaki Čakovec

Ove subote ako ste kavu htjeli upoznati na drugačiji način, Marko Palfi iz street food restorana Mundoaka Čakovec (Trg Republike 5) te Matija Hrkać i Matija Belković iz Cogito coffe, na terasi restorana dočarat će vam kavu na svojstven način te vas uvesti u priču o ‘Specialty coffee’.

Degustacija ‘Specialty coffee’ je dakako besplatna.

Dođite, popijte pravu kavu i iskusite sve blago skriveno unutar zrna kave: bogatstvo i raznolikost uzgoja, pečenja i degustacije. Kada popijete kavu trebali biste piti onu najbolju i uživati ​​u njoj sa svim osjetilima!

Hrkać i Belković iz Cogito pržionice predstavit će pojedinačne vrste kave i pokazati različita porijekla kave i okuse koristeći syphon i chemex (fotografija dolje).

Što se krije iza imena Cogito coffe?

Cogito pržionice imaju svoje sjedište u Zagrebu, zalažu se za odabir sezonskog zrna kave visoke kvalitete. Rade s malim farmama u nekim od najboljih uzgojnih regija kave. Za svako zrno kave znaju točno porijeklo i odakle dolazi – iz koje zemlje, regije i farme. Upravo je to ono što svakom ljubitelju kave osigurava doživljaj okusne note i specifičan karakter svake sorte i podrijetla. Dođite i kušajte kavu iz Kenije, Hondurasa i Etiopije.”

Kemija kave – izvući najbolje i preskočiti ostatak

Hot-brewed drip coffee (“vruće kuhana kava”)
Proces na koji obično pomislimo kada razmišljamo o vrućoj kavi. Većina ljudi radi ovu vrstu kave kod kuće sa toplom vode i mljevenom kavom, ostavljajući mljevenu kavu da kapa kroz filter ravno u šalicu. Baristi općenito vruću kavu rade brzo, a rezultat takvog spravljanja kave je kava sa jakim mirisom s blago kiselom aromom.

Cold brewed (“hladno kuhana kava”)
Baristi namaču kave u hladnu vodu ili vodu sobne temperature, a zatim puštaju kavu da odstoji (u obliku čaja) nekoliko sati ili čak dana. Ovaj oblik pripremanja kave osvaja svijet brzinom svjetlosti, jer kava često ima dublji, manje kiseli i suptilniji okus, te je koncentriraniji od konvencionalno – vruće kuhane kave. Osvježavajući način dobivanja dnevne doze kofeina i u vrućim danima.

Nadamo se da ćete isprobavajući različite metode pripremanja kave pobuditi vaš interes i omogućiti vam da doživite uzbudljiv svijet ‘Specialty coffee’.

Uz kavu Mundoaka priprema posebno za ovu priliku hranu i piće s njihovim poznatim potpisom.

TIRAMISU posebna cijena 15,00 kn
CUBANITOS ispunjene DULCE leche 5,00 kn

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije