Nekakvi ‘čudni’ lopovi ukrali razglas iz župne crkve u Selnici

Tema gotovo svih razgovora u Selnici i bližnjoj okolici je krađa razglasa iz župne crkve u Selnici, počinjene zadnje travanjske noći ove godine. Lopov ili njih više iz sakristije je odnio dio razglasa koji se tamo nalazio za potrebe ‘Tijelovske procesije’.

Načelnika Policijske postaje Mursko Središće magistra Miljenka Vrbanca pitali smo je su li lopovi i razglas do danas pronađeni?

– Policija intenzivno radi na ovom slučaju nad koji su se nadvile nove spoznaje. Naime, utvrđeno je kako razglas nije vlasništvo selničke župe nego Općine Selnica što daje novu dimenziju u traženju počinitelja. Jer čudno je što je ukraden samo dio opreme razglasa i to manje vrijedan što znači da počinitelju nije najvažnija bila materijalna vrijednost nego ima druge motive.

Jer, u sakristiji se nalazilo više puno vrednijih stvari, kalež, slike, kao i razna oprema a nisu odnijete što govori kako se radi o nekim ‘čudnim’ kradljivcima, kaže načelnik Vrbanec, dodajući kako potraga za počiniteljem traje, te kako je kradljivac ili njih više dobro znao da se u sakristiji nalazi općinski razglas.

Načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića pitali smo kako se općinski razglas našao u župnoj crkvi?

– Vidite, mi želimo svima i svakome pomoći, pak smo tako i župniku posudili razglas za potrebe ‘Tijelovske procesije’ jer župni je u kvaru. Obzirom da će u nedjelju biti proštenje u Zaveščaku udovoljili smo ljudima da se i tamo župnik posluži našim razglasom i zbog toga ga nismo vraćali u naše prostorije. I meni je čudno kako je upravo razglas zanimao kradljivce.

Mi smo već naručili novi razglas, koji bi trebao stići do nedjelje kako bi u Zaveščaku bio na proštenjarskoj Svetoj misi, kazao nam je načelnik općine Vičević.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije