Kupovao ‘Audi’ preko interneta pa ostao i bez auta i bez 10 tisuća eura

Sredinom prosinca prošle godine 30-godišnjak s područja Međimurske županije, putem internetske stranice privatne auto kuće u Republici Njemačkoj uplatio je iznos od desetak tisuća eura za kupovinu automobila marke ‘Audi’.

Pošto mu vozilo do današnjeg dana nije isporučeno, niti je uspio povratiti uplaćeni novac, muškarac smatra da je prevaren te je događaj prijavio. Policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio.

Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

– Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Posebno ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe.

Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari. Obzirom da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak.

O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje – kažu u policiji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije