FOTO: Vatrogasci u dječjem vrtiću ‘Fijolica’

>> FOTO: Vatrogasci u dječjem vrtiću “Fijolica”

Vatrogasna djelatnost nije samo gašenje šumskih požara, stambenih i gospodarskih objekata ili prijevoznih sredstava; ona obuhvaća i spašavanja ljudi, životinja i imovine te tehničke intervencije prilikom raznih nesreća, elementarnih nepogoda ili katastrofa, kao i određene usluge koje se mogu pružati zahvaljujući raznovrsnoj opremi koju vatrogasci posjeduju.

Vatrogasna se djelatnost dobrim dijelom temelji na kvalitetnom i sustavnom preventivnom radu sa građanstvom, a sve to počinje još u vrtiću.

Posjet Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prelog Dječjem vrtiću Fijolica bila je prilika da djeca vide opremu i tehniku kojom profesionalni vatrogasci raspolažu.

Odgajateljice su raznim primjerima ukazivale na opasnosti od vatre, pravila za izbjegavanja nastanka odnosno širenja požara, te postupcima za pozivanje broja 193 u slučaju nastanka požara i pravilima za napuštanje ugroženog prostora.

Dolaskom vatrogasca u vrtić, djeca su kroz razgovor i druženje imala priliku upoznati zaštitnu vatrogasnu opremu te samostalno pogasiti vatru ručnim vatrogasnim aparatima.

A vatrogasci su i spasili kuharicu, koja je ostala zatvorena u kuhinji. Djeca i djelatnici zahvaljuju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Prelog što svake godine u mjesecu svibnju, Mjesecu zaštite od požara, dođu u vrtić i djeci omoguće neposredni doživljaj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije