FOTO: Euforija je počela: Pet tisuća gledatelja na prvom treningu ‘vatrenih’

>> Euforija je počela: Pet tisuća gledatelja na prvom treningu “vatrenih”

Hrvatska nogometna reprezentacija službeno je započela pripreme za Europsko prvenstvo koje 10. lipnja počinje u Francuskoj. Izbornik Ante Čačić svoje je igrače odveo u Sveti Martin na Muri gdje će odraditi prvi dio priprema, a danas su igrači već odradili prvi trening.

>>> Izbornik Ante Čačić: Međimurje je oaza mira i ljepote
>>> VELIKA FOTOGALERIJA: Prvi trening ‘vatrenih’ u Svetom Martinu na Muri

On je bio otvoren za javnost, a lijepo vrijeme i najveće hrvatske zvijezde privukli su mnogo znatiželjnika pa se na tribinama NK Poleta, a i oko samog travnjaka skupilo negdje oko pet tisuća gledatelja. Jedan od onih koji je danas trenirao bio je i Marko Rog koji će se boriti za mjesto u zrakoplovu koji vodi u Francusku.

– Dinamo je bio velik korak naprijed u mojoj karijeri, igra Ligu prvaka ili Europsku ligu svake godine. Osvojili smo dvostruku krunu i mislim da možemo opet do Lige prvaka. Unatoč kvalitetnoj konkurenciji u veznom redu, imao sam dobru minutažu. Šteta da je sezona završila taman kad me krenulo, ali vjerujem da ću se u takvoj formi vratiti i na klupske pripreme, prenosi HNS izjave Marka Roga.

Ugođaj je u Svetom Martinu bio izvanredan, ugodan i lijep, navijači su pljeskom pozdravili dolazak ‘vatrenih’ na igralište te više puta tijekom trening utakmice, a nogometaši su im uzvratili srdačnim pozdravima i na kraju treninga druženjem sa njima, te poglavito djecom iz više međimurskih nogometnih škola.

Izbornik Ante Čačić i pomoćnici Josip Šimunić i Ante Miše na raspolaganju su imali sve igrače koji su pozvani, osim Kovačića, Manđukića, Rakitića, Modrića, Srne i Čorluke, koji zbog klupskih obveza dolaze večeras i sutra u Toplice Sveti Martin (Hotel Golfer) gdje je ‘Vatrenima’ baza do petka kada odlaze na pripremnu utakmicu protiv Moldavije u Koprivnici.

Sa liječnicima i fizioterapeutima izdvojeno je radio Domagoj Vida, a izbornik Čačić je kazao kako od sutra Vida kreće s normalnim treninzima. Reprezentativci će na Poletovom igralištu trenirati svaki dan u 10 i 18 sati, a u četvrtak će trening u popodnevnom terminu biti otvoren za javnost.

Hrvatsku u petak u Koprivnici očekuje prijateljska utakmica protiv Moldavije, a 4. lipnja protiv San Marina u Rijeci.

– Sigurno će u Koprivnici biti pun stadion i lijep ugođaj. Bio bih sretan kada bih zaigrao protiv Moldavije ili San Marina, ali ne zamaram se time. Strpljiv sam i važno je da se dobro pripremimo za Europsko prvenstvo i ostvarimo dobar rezultat.

>>> VELIKA FOTOGALERIJA: Prvi trening ‘vatrenih’ u Svetom Martinu na Muri

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije