Međimurju bod, pobjeda Poleta (SMnM), u Goričanu zbog liječnika bez utakmice

U 3. HNL istok Međimurje i Bjelovar odigrali su 1:1. Čakovčani su dobro krenuli u susret i imali su na otvaranju dvije izgledne prigode. Već u 2. minuti agilni Vuk ubacuje loptu koju Petrović zahvaća glavom, ali lopta odlazi iznad gola. U 11. minuti puca Vuk, lopta se odbija od gostujuće obrane i dolazi do Pintarića koji puca, a gostujući vratar loptu šalje u korner.



Nakon ovih prigoda, unatoč inicijativi Čakovčana i većem posjedu lopte, do kraja poluvremena bez izglednije prigode. Spora dodavanja, nedovoljno trke, često nepotrebno dodavanje lopte unatrag, bez otvaranja igrača i agresije na suparničke igrače omogućilo je Bjelovarčanima da se lako brane, a k tome su u 37. minuti poveli 0:1 iz situacije koja baš i nije slutila na gol.



Bjelovar je imao slobodni udarac iskosa s desne strane koji je bio udaljen više od 30 metara od čakovečkog gola. Orač je ubacio loptu i ona je polako padala. U skoku je bilo puno igrača, no do lopte nije došao nitko. Lopta se lagano zakotrljala u mreži vratara Šafarića koji nije očekivao da je nitko neće dirati pa je prekasno reagirao. Treba spomenuti i prečku gostiju u 29. minuti kada je Ostrman pucao, a lopta se odbila od jednog čakovečkog igrača.



U nastavku potpuno druga priča i opći napad Međimurja na gol Bjelovara, no na žalost izrazito loša realizacija izglednih prigoda. U 53. minuti Golik šalje loptu desno do kapetana Šafarića koji je sam pred vratarom. Umjesto da smiri loptu i pita vratara u koju stranu želi gol Šafarić puca iz prve – preko gola.



U 59. minuti izjednačenje 1:1. Korner za Međimurje. Ubačaj je išao na prvu stativu i u mnoštvu igrača najbolje se snalazi Hranilović koji šalje loptu u mrežu za 1:1.


Čakovčani su još jače pritisnuli. U 63. minuti izigrana je gostujuća obrana, no ispred gol crte netko od Bjelovarčana šalje loptu nazad u igru. U 66. minuti ubačaj Šafarića, u gužvi netko od čakovečkih igrača puca s tri metra od gola, no vratar gostiju i to brani. U 77. minuti ubačaj s desne na lijevu stranu na Pintarića koji je sam pred golom, no vrlo loše reagira i zapravo ni ne zahvaća loptu. U 82. minuti gosti ostaju bez kapetana zbog drugog žutog kartona nakon što je napucao loptu, a sudac je označio prekršaj.



U 85. minuti vrlo dvojbena situacija na štetu Čakovčana. Vuk je prošao po desnoj strani i s loptom je bio pred bjelovarskim obrambenim igračem, no za suca Molvareca nema kaznenog udarca. Bilo je više diskutabilnih odluka suca, primjerice nekako je začuđujuće kada igrač Bjelovara ide direktno u Pintarića očito bez namjere da ide na loptu, digne našeg igrača ulaskom u tijelo u zrak, a sudac ne pokazuje opomenu.



Bjelovarčani će sigurno biti također ogorčeni suđenjem jer su dobili puno kartona, što govori i o žustrini i o razini grubosti u njihovoj igri. O gostujućem predstavniku koji je isključen, a nakon toga pri izlasku šalje ‘poljupce’ prema domaćoj publici nećemo, već se samo nadamo da je to vidio i delegat te da će za provociranje i nekorektno ponašanje biti adekvatno kažnjen.



Susret je završio 1:1, a nakon susreta trener Međimurja Mario Kovačević čestitao je svojim nogometašima rekavši da je njegova ekipa u dva tjedna odigrala pet utakmica, kako nema dovoljnu širinu klupe što je i u konačnici razlog ovakvog ishoda.

3. HNL istok: Međimurje – Bjelovar 1:1.

1. HNL za žene: Bez liječnika i bez utakmice

U Goričanu su prvoligaški susret žena trebale odigrati nogometašice Goričana i Agrama. Na žalost susret nije odigran jer nije bilo liječnika, a sada treba sačekati kakva će biti odluka vezana uz ovu utakmicu.

1. HNL za žene: Trnava – Agram, Osijek – Katarina Zrinski.

MŽNL Čakovec – Varaždin: Vrijedna pobjeda Poleta (SMnM)

U Jurovcu je pred tristotinjak gledatelja Polet Sveti Martin na Muri pobijedio Vartkes 2:0. Prvi dio završio je bez golova. U nastavku golovima Zadravca u 60. i Andreja Goričanca u 84. minuti naša ekipa dolazi do sva tri boda.

Poletu ne smeta što je domaćin u Jurovcu


MŽNL Čakovec – Varaždin: subota Polet (SMnM) – Varteks 2:0, Zelengaj – Zadrugar 3:0, nedjelja Naprijed – Nedelišće, Pušćine – Centrometal, Graničar – Međimurec, Jalžabet – Mladost Komet, Novi Marof – Rudar i Plitvica – Sloboda.

1. ŽNL: Podjela bodova u Mihovljanu

U Mihovljanu su Sloboda i Omladinac Novo Selo Rok odigrali 1:1. Domaćin je poveo u prvom poluvremenu, a gost izjednačio u drugom.

1. ŽNL: subota Sloboda (Mihovljan) – Omladinac (Novo Selo Rok) 1:1, nedjelja Sloga (Čakovec) – BSK /10 sati/, Sokol – Polet (Pribislavec), Mladost (Palinovec) – Jedinstvo (Gornji Mihaljevec), Kraljevčan 38 – Trnava, Dinamo (Palovec) – Mladost (Ivanovec), Spartak – Mladost (Sveta Marija) i Galeb – Dinamo (Domašinec).

2. ŽNL skupina A: Petarda Hodošana

Hodošan je bio uvjerljivi domaćin protiv Jedinstva iz Novog Sela na Dravi 5:2. Poluvrijeme je bilo 2:1.

2. ŽNL skupina A: subota Hodošan – Jedinstvo (Novo Selo na Dravi) 5:2, nedjelja Omladinac (Držimurec Strelec) – Vidovčan, Otok – Omladinac (Mačkovec), Croatia – Draškovec, Drava (Doni Mihaljevec) – Dubrava, ČSK – Bratstvo (Savska Ves), Budućnost (Miklavec) – Dubravčan, Borac (Turčišće) – Strahoninec.

2. ŽNL skupina B: Šenkovcu gostujući bodovi

Donji Koncovčak je poražen kod kuće od Šenkovca 0:3. Gostu su u prvom dijelu dali jedan gol i u nastavku su s još dva potvrdili pobjedu.

Tri gola Šenkovca za tri boda


2. ŽNL skupina B: subota Donji Koncovčak – Šenkovec 0:3, nedjelja Sloga (Štrigova) – Napredak, Hajduk (Brezje) – Plavi (Peklenica), Mali Mihaljevec – Hajduk (Štrukovec), Zebanec – Pobjeda, Zasadbreg 77 – Vučetinec, Bratstvo (Jurovec) – Venera, Mura – Trnovec.

3. ŽNL: nedjelja Radnički – Podturen, Budućnost (Podbrest) – Borac (Donji Hrašćan), Jadran – Bratstvo (Preseka), Mladost (Dekanovec) – Torpedo, Drava (Kuršanec) – Dinamo (Žiškovec). Mladost (Selnica) i Parag su slobodni.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije