Na 2. turniru MSTS-a za kadetske kategorije najviše medalja Mihovljančanima

U Prelogu je u organizaciji GSTK Preloga u subotu odigran 2. turnir Međimurskoga stolnoteniskog saveza za kadetske kategorije, na kojemu su s 11 medalja prednjačili mladi igrači i igračice STK Mihovljana. Samo 2 odličja manje osvojili su članovi Kos-Kotoribe, s 6 osvojenih medalja ugodno su iznenadili puleni trenera Rajka Jagara iz domaćega GSTK Preloga, 2 su osvojili članovi Šenkovca te po 1 HE-DRE iz Draškovca i Putjana, koji su sa svojim igračima nastupali na turniru u Rijeci i u Prelogu imli samo 1 igračicu.

U kategoriji limača nastupalo je 7 igrača. Zlato je osvojio Dorian Pišpek iz Kos-Kotoribe ispred srebrnoga Adriana Kosa iz GSTK Preloga i brončanih Tea Kolara iz Šenkovca i Ivana Purića iz kluba domaćina. Među 5 limačica najbolja je bila Rebeka Varga iz Šenkovca, koja je u finalu bila bolja od Nele Kovačić iz Kos-Kotoribe, a treće mjesto su podijelile druga Kotoripčanka Hana Sović i Vanja Čonkaš iz GSTK Preloga. Najbolji među 11 najmlađih kadeta bio je Denis Toplek iz Mihovljana bolji u finalu od svojega klupskog kolege Leona Bubeka, brončanim medaljama su se okitili Kotoripčan Dino Sović i Luka Balent iz HE-DRE Draškovec, koja se nakon duljega vremena sa svoja 3 mlada igrača pojavila na nekom turniru.

Od 5 prijavljenih najmlađih kadetkinja na turniru su se, nažalost, pojavile tek 3 od kojih je prvo mjesto osvojila Agia Malvić iz GTSTK Preloga, druga je bila Sabrina Šimunković-Meznarić iz Mihovljana, a treća Lana Horvat iz Kos-Kotoribe. Najmasovnija je s 18 igrača bila kategorija mlađih kadeta u kojoj je uvjerljivo prvi, bez gubitka seta, bio Noa Vresk iz Mihovljana, koji je u finalu pobijedio svojega mlađeg klupskog kolegu Denisa Topleka, a treće mjesto su podijelili Pavlo Dornik iz Kos-Kotoribe i Josip Dolenec iz Mihovljana.

S 10 igračica kategorija mlađih kadetkinja bila je najbrojnija među igračicama, a u preloškom finalu Tonka Hozjak je bila bolja od Petre Habole, koja brani boje Putjana, dok su treće mjesto podijelile dvije Mihovljančanke, Lucija Balog i Vanesa Bubek. Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe je bio najbolji među 9 kadeta pobijedivši u finalu Nou Vreska iz Mihovljana, a njihovi polufinalni protivnici, igrači Mihovljana Lovro Varga i Dominik Toplek su osvojili brončana odličja.

I zlato u kategoriji kadetkinja otišlo je u kotoripski klub, a osvojila ga je Nika Lukša, koja je u međusobnom nadmetanju 5 igračica izborila sve 4 pobjede. Srebro je, s 3 pobjede i 1 porazom osvojila, Izidora Pongrac iz GSTK Preloga, a bronca je pripala drugoj Kotoripčanki Barbari Čižmešiji, koja je turnir završila s 2 pobjede i 2 poraza.

Turnir je otvorio predsjednik Gradskoga vijeća Preloga Goran Gotal, a medalje slavodobitnicima podijelili predsjednik GSTK Preloga Vinko Samardžija i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, a odličnoj organizaciji, uz gospodina Samardžiju i voditelja turnira Nenada Martinca, obol su dali tajnik kluba Zlatko Filipić te Krešo Horvat i Dubravko Hozjak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije