‘Neka se i moj glas čuje’ – Udruga Zora u akciji ‘Moje mjesto u zajednici’

Udruga Zora u Međimurskoj županiji djeluje zadnjih 13 godina, bavi se razvojem zajednice, ljudskim pravima, edukacijama, društvenim temama koje se vežu uz kvalitetu života građana. Udruga radi s nezaposlenima, mladima, manjinom i ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

Projekt ‘Moje mjesto u zajednici’ traje 18 mjeseci, provodi ga Udruga Zora, Centar za održivi razvoj iz Imotskog i Zagrebačke udruge.

Na početku ove godine provedeno je istraživanje o tome što građani smatraju da se treba promijeniti ili poboljšati u lokalnoj zajednici, te gdje je potrebno reagirati.

– Ono što građane u Međimurje najviše smeta, što smatraju da je najviše alarmantno je poticanje zapošljavanja i gospodarstvo, neučinkovitost javne uprave te promet i komunalna infrastruktura, rekla je Marina Kolar, izvršna direktorica udruge.

Današnja akcija je početak zagovaračke kampanje, gdje će građani pomoću razglednica u kojima mogu zapisati svoje probleme, biti usmjereni donositeljima odluka.

Drugi dio je osnaživanje građana, gdje im udruga Zora pruža sve potrebne informacije kroz pravilnike i brošure. Ovo je prva javna akcija a bit će ih kroz godinu još mnogo, ovisno o rješavanju problema građana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije