Kolo u znaku gostujućih pobjeda

Ne pamtimo kada je jedno odigrano kolo Prve međimurske nogometne lige završilo bez pobjede domaćina u kojem su gosti slavili u čak šest utakmica, dok su dvije završile neriješeno. Derbi kola odigran u Palinovcu između Mladosti i vodeće Sloge završio je zasluženom pobjedom gostiju. Prvi dio je protekao bez pogodaka da bi u 64. minuti Novko doveo goste u vodstvo od 0:1, a u samoj završnici utakmice Kosalec u 86. te Fučko u 90. potvrđuju gostujuću pobjedu.

Sloga je nastupila u sastavu Mihalković, Ban (71. Borko), Obadić, Kosalec (88. Đuran), Novko, Fučko, Glad, Vugrinec (83. Caban), Zoka, Kolar, Sečan. Trener Tihomir Blažeka.

Galeb i Mladost iz Ivanovca odigrali su miroljubivo 1:1. Domaćin je poveo već u 5. minuti pogotkom Meznarića da bi tri minute kasnije Trajkov poravnao rezultat na konačnih 1:1. Tokom utakmice i jedni i drugi imali su prilike za pogodak koje nisu iskoristili. Galeb: Fabić, Višnjić, Turk, Sokač, Fleten, Mihoci (77. Vuk), Meznarić, Ružman, D. Balent (77. Slaviček), Mesarić, R. Balent. Trener Damir Pigac. Mladost (I): Apostolovski, Kamenar, Možek, Carević, N. Horvat, Lehkec, Mikić, Patafta, N. Horvat, Levačić, Trajkov. Trener Dragutin Naranđa

Spartak je protiv Omladinca doživio treći uzastopni poraz. Reich u 19. minuti dovodi goste u vodstvo od 0:1, da bi Fažon u 24. minuti poravnao iz najstrože kazne. Omladinac dolazi do pobjede u 56. minuti pogotkom iz kaznenog udarca, a nastupio je u sastavu; Križaić, Goričanec, Mihalović (90. L. Vugrinec), Horvat, Lukman, Sermek, Lesjak, V. Vugrinec, Kopasić, Reich, Vuković (88. Čalopa). Trener Denis Ratajec

Dinamo je promjenom trenera na klupi postavivši Đorđevića želio kod igrača napraviti pozitivan šok, ali nije u tome uspio Trnava mu je nanijela četvrti uzastopni poraz. Goste dovodi u vodstvo Klarić u 35. minuti, u 65. Mlinarec povećava rezultat na 0:2 da bi Igrec u 79. te Kranjčec u 89. pogocima nanijeli visok poraz domaćinu.

Trnava je nastupila u sastavu Marčec, Klarić, Špoljar, Vlašić (77. Pintar), Farkaš, T. Markušić (77. Igrec), Mlinarec (83. Kranjčec), Magdalenić, Vugrinec, Jakšić (81. Šavora), Baksa (58. H. Markušić). Trener Petar Medvar.

Sloboda nije uspjela ostvariti pobjedu u vrlo važnoj za njih utakmici protiv Jedinstva. Poraženi su pogotkom M. Ladića od 8. minute. Jedinstvo je nastupilo u sastavu Ladić (72. Ter), S. Krumpić (44. Mikulan), D. Novak, Plantak, Golub, Miko (90. K. Horvat), Bačan, Trtinjak, Ladić, Marin Novak, Borko (59. Mario Novak). Trener Roman Trtinjak.

Odlična utakmica puna preokreta i rezultatske neizvjesnosti odigrana je u Donjem Kraljevcu između Kraljevčana 38 i Poleta. Lipić je doveo domaćina u vodstvo u 8. minuti da bi S. Baksa poravnao u 11. minuti. Pišpek u 15. minuti ponovno dovodi domaćina u novo vodstvo, da bi K. Baksa u 43. minuti ponovno poravnao rezultat. U nastavku utakmice gosti su do 62. minute preko S. Bakse, Palfija u dva navrata otišli na 2:5. Lipić smanjuje, a D. Bašek potvrđuje pobjedu. Pod vodstvom Ivana Dominića Polet je nastupao u sastavu Vibovec, Varga (34. Obadić), N. Bašek (66. Krištofić), D. Bašek, Posavec, S. Baksa (77. Krištofić), Gajnik, Palfi, Toplek, Kamenić (75. Posavec), K. Baksa.

Sokol i BSK odigrali su utakmicu bez pobjednika 3:3. Gosti su poveli već u 1. minuti pogotkom trenera-igrača Mavričeka. Bistrović u 10. minuti poravnava rezultat na 1:1. M. Mihalec u 40. ponovno dovodi goste u novo vodstvo. Domaćin igra s igračem manje, ali to mu se ne primjećuje te uz pomoć indolentne gostujuće obrane pogocima Lisjaka u 55. te Bistrovića u 57. minuti dolaze u vodstvo. Ipak, iskusni i najbolji gostujući igrač Frančić poravnava rezultat na konačnih 3:3.

Dinamo je pomalo neočekivano, ali zasluženo izgubio na svom travnjaku protiv Mladosti iz Svete Marije. S. Krznar u 42. minuti dovodi Dinamo u vodstvo da bi gosti preko Gašparića u 49. Štroka u u 69. te Nađa u 88. minuti potpuno preokrenuli rezultat i ostvarili pobjedu.

Pod vodstvom Branka Lipića Mladost je nastupila u sastavu; Pancer, D. Igrec, F. Igrec, Kranjec, Pavlic, Nađ, Vlah, Štrok (90. D. Mustač), L. Mustač, Gašparić, Blažinčić. Trener Branko Lipić.

Parovi 24. kola (nedjelja, 17 sati): SV. MARIJA: Mladost – Galeb (Oporovec), subota-IVANOVEC: Mladost – Spartak (M. Subotica), subota N.S. ROK: Omladinac – Dinamo (Palovec), GORIČAN: Trnava – Sloboda (Mihovljan), G. MIHALJEVEC: Jedinstvo – Kraljevčan ’38 (D. Kraljevec), subota-PRIBISLAVEC: Polet – Mladost (Palinovec), ČAKOVEC 10 h: Sloga – Sokol (Vratišinec), BELICA: BSK – Dinamo (Domašinec).



Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca napravilo najveći iskorak u proljetnom dijelu prvenstva

Nakon osam odigranih proljetnih kola prvenstva najkvalitetnije međimurske lige najbolji učinak, odnosno 100% ima čakovečka Sloga koja je i vodeća ekipa. Na drugom je mjestu Polet iz Pribislavca koji ima jedan neriješen rezultat i jedan poraz, a sve ostalo pobjede i na drugovim je mjestu. Mladost iz Palinovca je na trećem mjestu, dok je Trnava iz Goričana jesenski prvak na četvrtoj poziciji.

Peti je Omladinac iz Novog Sela Rok, dok je na šestome Jedinstvo koje je zabilježilo skok od osam mjesta u odnosu na jesen. Mladost iz Ivanovca je palo za tri mjesta, dok je Sokol skočio čak za 8 mjesta. Sloboda iz Mihovljana je skočila za šest mjesta, dok je Mladost iz Svete Marije palo za pet mjesta.

Dinamo iz Domašinca je napravio pomak za jedno mjesto, dok je BSK iz Belice pao za jedno mjesto. Najveće razočaranje je Spartak koji je skliznuo za jedanaest mjesta. Galeb iz Oporovca je pao za jedno, dok je Kraljevčan 38 skliznuo za čak mjesta. Dinamo iz Palovca je najmanje osvojio bodova te je skliznuo za šest mjesta.

Prvi brojevi su trenutni plasman ekipa, dok su u zagradi mjesto na kojem je klub završio na kraju jesenskog dijela prvenstva:
1. (3) Sloga/Č 24
2. (6) Polet/P 19
3. (7) Mladost/P 16
4. (1) Trnava 15
5. (8) Omladinac 15
6. (14) Jedinstvo/GM 13
7. (4) Mladost/I 11
8. (16) Sokol 11
9. (15) Sloboda 10
10. (5) Mladost/SM 10
11. (12) Dinamo/D 10
12. (11) BSK 7
13. (2) Spartak 5
14. (13) Galeb 5
15. (9) Kraljevčan 38 5
16. (10) Dinamo/P 4

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije