FOTO: Rijetko viđene golmanske bravure obrambenog igrača

>> FOTO: Rijetko viđene golmanske bravure obrambenog igrača

Čestitao mu je dojučerašnji kolega Dino Jambres, danas golman NK Polet iz Svetog Martina na Muri, ne vjerujući da mu je zadnji obrambeni igrač u Graničaru bio igrač koji je u nedjelju 17. travnja na golu NK Graničar činio čuda.

Bila je to na utakmici 22. kola prvenstvene utakmice u Međužupanijskoj ligi Čakovec/Varaždin kada su u Kotoribi igrali domaći Graničar i NK Polet iz Svetog Martina na Muri. O kvaliteti igre koju su prikazali suparnici nećemo mnogo jer nam nisu pokazali gotovo ništa. No, u tome “ništa” su ipak konkretniji i bolji bili gosti.

Više su napadali, bili su borbeniji, uputili su dosta udaraca na vrata Kotoripčana, a to što su postigli svega jedan pogodak, i to u sudačkoj nadoknadi, “krivicu” snosi vrsni vratar domaćih, 24-godišnji Borko Beliga. Taj je dečko na vratima stvarao čuda, neka nam ne zamjere pravi golmani, i zato se je u mjesnom Sportskom parku na kraju susreta čuo pljesak upućen samo njemu.

Kada kažemo pravi golmani želimo reći da Borko to nije. Po vokaciji je obrambeni igrač. Godinama stup obrane Kotoripčana koji je nažalost prije godinu dana zadobio težu povredu, puknuća prednjeg križnog ligamenta i medijalnog meniksa lijevog koljena. Na velika vrata, pred svojim navijačima, morao je ući baš u nedjelju.

No, te je nedjelje Graničar ostao bez dvojice svojih vratara. Prvi, Franjo Dolenec, je bio službeno odsutan, a njegova pričuva, mladi Sandro Vidović, je slomio nogu. Što je drugo preostalo stručnom dvojcu Čižmešija- Fundak nego “posegnuti” za Borkom koji je opravdao njihovo povjerenje i otkrio skriveno “blago” u sebi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije