Veliki broj vjernika iz Međimurja uz Leopolda Bogdana Mandića

>> Veliki broj vjernika iz Međimurja uz Leopolda Bogdana Mandića

Od 13. do 18. travnja u Zagrebu se nalazi neraspadnuto tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića, kapucina Hrvata rođenog 1866. godine u Herceg Novom. Kovčeg s tijelom svetog Leopolda pristiglo je iz Padove, a najprije je bilo izloženo u zagrebačkoj prvostolnici, a od četvrtka u noći do ponedjeljka nalazi se u župnoj crkvi koja nosi njegovo ime u zagrebačkoj Dubravi.

U ovih nekoliko dana na desetke tisuća vjernika došlo je u obje crkve pokloniti se i vidjeti istinsko čudo, neraspadnuto tijelo sveca koji je umro u Padovi prije 74 godine u Padovi, gdje mu se nalazi grob. Povodom Svete godine milosrđa, Papa Franjo je svetog Leopolda Bogdana Mandića i Piju iz Pietrecline proglasio zaštitnikom Godine milosrđa.

Tijelo Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb došlo je vidjeti, njegov lijes dodirnuti i pomoliti se mnogo vjernika iz Međimurja (iz Preloga dva puna autobusa), a to svi mogu učiniti do ponedjeljka do 9 sati, kada svečevo tijelo kreće put Slovenije gdje će biti izloženo u Ljubljani, odakle se vraća u Padovu.

Ljudi su prepuni dojmova i gotovo s nevjericom gledaju tijelo položeno u kovčegu, gdje je upravo onakvo kakvog su ga 1942. godine njegova subraća u redu položili u grobnicu. Za života Leopold Bogdan Mandić bio je duhovno velik čovjek koji je silno volio Hrvatsku,, ljubio vjeru u Isusa Krista i zalagao se za jedinstvo kršćana u svijetu.

Rastom je bio vrlo nizak, ali duhom i naukom izuzetno velik. Danas, u travnju 2016. godine niti jedna svjetska veličina u Zagrebu ne bi privukla toliko naroda na okup, kao što je to privuklo mrtvo tijelo sveto Leopolda Bogdana Mandića.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije