U ŽB Čakovec potvrdili da je pokrenuta istraga protiv njihove liječnice

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 42-godišnje liječnice zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja.

Osnovano se sumnja da je u ožujku 2015. godine kao dežurna liječnica na odjelu u čakovečkoj bolnici prilikom pregleda trudnice koja je zbog trudova dovezena u rodilište, propustila ispravno očitati prijemni CTG zapis i uočiti da se radi o slučaju koji nalaže žurno dovršenje trudnoće.

Naime, u vrijeme snimanja prijemnog CTG-a, dijete je bilo ugroženo stanjem fetalne asfiksije, a liječnica je propustila obaviti porod nerođenog djeteta hitnim carskim rezom, zbog čega je dijete neposredno prije poroda umrlo, tvrde u DORH-u.

Na naš upit u Županijskoj bolnici Čakovec su nam potvrdili da se događaj zbio u toj ustanovi i da DORH na temelju pritužbe provodi istragu protiv njihove zaposlenice. – Kako je u tijeku istraga, nikakve konkretne izjave u ovom trenutku ne mogu davati, rekla nam je Lana Križarić, osoba zadužena za odnose s javnošću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije