Dani ultrazvuka srca uz promotivne cijene u Poliklinici Arista

U centru Zagreba, Donje Svetice 46c, nalazi se Poliklinika ARISTA, medicinska ustanova koja pruža usluge prevencije, dijagnostike i liječenja iz područja pedijatrije i interne medicine.

U Poliklinici ARISTA osiguravamo sveobuhvatnu, opću i subspecijalističku, medicinsku uslugu, najmoderniju dijagnostičku opremu i vrhunski tim liječnika koji su svoje kliničko iskustvo stjecali radom u najistaknutijim kliničkim centrima u Hrvatskoj i inozemstvu. Cilj nam je biti centar izvrsnosti gdje će naši bolesnici uz individualni pristup u liječenju moći dobiti najbolju profesionalnu skrb.

Pedijatrija

Unutar pedijatrijske djelatnosti posebno područje interesa poliklinike je dječja endokrinologija, osobito tehnološki moderni načini liječenja i kontrole šećerne bolesti kao što su inzulinske pumpe, mjerači šećera u krvi, senzori za kontinuirano mjerenje glukoze, primjena novijih inzulina i drugih lijekova te sustavna kontrola i edukacija malih bolesnika ali i njihovih obitelji.

Multidisciplinarni tim sačinjavaju liječnici subspecijalisti, posebno educirane pedijatrijske medicinske sestre s iskustvom rada u kliničkim ustanovama, psiholog te nutricionist. Na taj način su zaokruženi svi aspekti, ne samo liječenja ovih kroničnih bolesti, već i modifikacije načina života, prilagodba prehrane, tjelesne aktivnosti i osobito važno psihološka pomoć pri suočavanju sa svakodnevnim teškoćama.

Osim šećerne bolesti stručni tim poliklinike posebno je educiran za liječenje pretilosti, metaboličkih poremećaja, smetnji rasta i drugih bolesti žlijezda s unutarnjim lučenjem, a poseban interes predstavljaju i bolesti štitnjače.

Prim. dr. Jasenka Ille, jedna od vodećih stručnjaka iz dječje endokrinologije i dijabetologije ističe: “bolesti štitnjače, organa koji proizvodi ključne hormone za ljudski metabolizam, iako su među najčešćima, također su i često neprepoznate. U Hrvatskoj od bolesti uzrokovanih nepravilnim radom štitanjače, među kojima su najzastupljenije hipotireoza (smanjena aktivnost štitnjače) i hipertireoza (povećana aktivnost štitnjače) boluje sve više djece ali i odraslih, prvenstveno žena, tako da svaka deseta osoba starija od 50 godina ima neki od poremećaja rada štitnjače.

Poremećaj rada štitnjače nerijetko počinje već u djetinjstvu kad je razlika u učestalosti pojave bolesti između djevojčica i dječaka znatno manja. U Poliklinici Arista obavljamo cjelovit subspecijalistički endokrinološki pregled kako bi našim najmlađim bolesnicima pružili najbolju skrb koja uključuje pravovremenu dijagnostiku i učinkovitu terapiju”

Osim pedijatrijske endokrinologije vodeći subspecijalisti pedijatrije osiguravaju integrativan pristup u području dječje pulmologije i alergologije, kardiologije, neonatologije i neurorazvoja te dječje psihologije.

Posebno naglašavamo fetalnu ehokardiografiju, ultrazvučni pregled dječjeg srca tijekom trudnoće kojim se otkrivaju moguće greške srčanog razvoja, koje su među najčešćim urođenim greškama.

U poliklinici možete učiniti i opće pedijatrijske preglede u okviru kojih se provode sistematski pregledi novorođenčadi i djece te pregledi, dijagnostika i liječenje akutno bolesne djece.

 

Interna medicina

 

Internistička djelatnost u poliklinici ARISTA obuhvaća prevenciju, dijagnostiku i liječenje iz područja kardiologije, angiologije (bolesti krvnih žila), endokrinologije, nefrologije s hipertenziologijom te gastroenterologiju s intervencijskim endoskopskim metodama.

 

Brojni su čimbenici rizika za nastanak bolesti srca i krvnih žila. Preventivnim pregledom s procjenom rizika za nastanak bolesti srca i krvnih žila koji obuhvaća klinički pregled , laboratorijske pretrage (u suradnji s ustanovama medicinske biokemije), snimanje EKG-a koji otkriva moguće aritmije, 24 satnog snimanja arterijskog tlaka (holter arterijskog tlaka) kako bi se detektirale varijacije tlaka i povišene vrijednosti tlaka koje treba liječiti. Neizostavno mjesto imaju metode oslikavanja srca, kao ultrazvuk srca. Osobito smo ponosni na mogućnost ultrazvučne pretrage srca od fetalnog razdoblja (tokom trudnoće), zatim u dječjoj dobi, preventivne preglede odraslih te utrazvuka u najkompleksnijim stanjima kardiologije odraslih.

 

Snimanje ABI-a (ankle brachial indeksa) koristi se da bi se na vrijeme primjetile promjene perifernih arterija, odredio kardiovaskularni rizik te se proširenost i težina bolesti. Dr. Željko Đurašević, subspecijalist kardioangiologije, navodi: “U poliklinici Arista posebnu pažnju pridajemo preventivnoj kardiologiji te bolestima perifernih vena i arterija. Bolesti arterija nogu su vrlo često neprepoznate, bolesnici se počinju liječiti prekasno, a pravovremena dijagnoza je ključna za uspjeh. Stoga preventivni pregledi donose višestruke koristi za ove kompleksne bolesnike”.

Poliklinika je od početka listopada značajno intenzivirala svoju aktivnost na području gastroenterologije kada se timu poliklinike ARISTA pridružio vodeći hrvatski gastroenterolog i hepatolog, svjetski priznati stručnjak za bolesti jetre i probavnog sustava, Prof.dr.sc. Boris Vucelić. Profesor Vucelić je bio dugogodišnji pročelnik Klinike za internu medicinu KBC “Rebro”, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju, autor je velikog broja znanstvenih radova, te autor i urednik najvažnijih udžbenika iz područja interne medicine i gastroenterologije.

Srdačno Vas pozdravlja tim poliklinike ARISTA, Donje Svetice 46c, Zagreb, a za više informacija kontaktirajte ih na www.poliklinika-arista.hr, arista@poliklinika-arista.hr, Tel.: +385 1 4819 677

Preporučeno
Najnovije