Izbor ravnateljice u donjodubravskom Klinčecu (2)

Od 1. travnja ove, do 1. travnja 2020. godine trajat će novi mandat ravnateljice Dječjeg vrtića Klinčec Donja Dubrava. Sve bi to bilo u redu da je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Donje Dubrave Vijeće prihvatilo prijedlog Upravnog vijeća spomenute ustanove da tu dužnost obnaša Ines Strbad iz Donje Dubrave, također zaposlenica Vrtića.

>>> Hoće li se izbor ravnateljice vrtića ‘Klinčec’ pretvoriti u trakavicu?

– S obzirom na nastale okolnosti, Općina će morati raspisati novi natječaj, a do okončanja natječajnog postupka i nove sjednice Općinskoga vijeća izabrat će se vršitelj dužnosti ravnateljice. Tko će to biti odredit će Upravno vijeće na današnjoj sjednici u 18 sati -rekao je predsjednik Upravnog vijeća Klinčeca Marijan Pongrac.

Da posjetimo, u ponedjeljak 14. ožujka trebao se je dogoditi izbor. Njemu u prilog išla je odluka Općinskog vijeća Donjeg Vidovca, kao Općine suosnivača, gdje su vijećnici bili jednoglasni za prijedlog Upravnog vijeća, no u Donjoj Dubravi nije išlo sve tako glatko. Pet vijećničkih glasova je bilo ZA predloženu kandidatkinju, pet ih je bilo PROTIV, a presudan glas je bio glas nezavisnog vijećnika u donjodubravskome Vijeću, Stjepana Lisjaka koji je u glasovanju bio SUZDRŽAN.

Ines Strbad je “pobijedila” u glasovanju na Upravnom vijeću s omjerom glasova 3:2. Upravno vijeće čini, jedan predstavnik roditelja, jedan Vijeća odgajatelja i tri iz politike, odnosno one koje je imenovala Općina. Na ovoj sjednici i ovom glasovanju, mogli bi reći, ispitivala se politička moć stranaka.

Tako da su za predloženu kandidatkinju bili vijećnici iz redova HDZ, HSS i HSLS, a protiv iz HNS, SDP i Laburisti. Nezavisni u vijeću je ostao neodlučan. Karakteristično je i to što su se do sada vijećnik laburista i nezavisni pri donošenju gotovo svij odluka u Vijeću priklanjali većini HDZ-HSS-HSLS.

Za kraj valja dodati i to kako predložena kandidatkinja nije pripadnica nijedne političke opcije pa ne može biti riječi o političkoj “instalaciji” kako se to htjeli imputirati vladajućima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije