Mladost Marina Kaštela porazila Centrometal

Više revijalna nego prvenstvena utakmica odbojkaša Centrometala i Mladost Marina Kaštele. Kako domaćima ovaj susret nije imao rezultatski značaj trener Kovačić priliku za igru dao je igračima koji su do sada manje nastupali, a koji su svojim prisustvom i radom na treningu to zaslužili. Cijeli susret tako je odigrao libero Vuk, srednjak Prprović, a mladi primač Juras je odigrao dva puna seta.

Na početku je poveo Centrometal 4:0, pa 5:1. No gosti su to ubrzo sustigli, potom i poveli i lagano prvi set rješili u svoju korist 25:16. U drugom setu neizvjesno je sve do završnice u koju Kaštelani ulaze s 22:20. No nju odigravaju bolje i 25:21 uzimaju i drugi set. U trećem setu gosti su od početka bili dominantni i s konačnih 25:15 osvojili tri boda koji ih zadržavaju na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

Gledano cijeli susret domaći su bolje servirali, u tom segmentu su imali 8:5 u direktnim poenima. No Kaštelani su bili drastično bolji u bloku 17:5, te u postotku napada 42% 26%. Kod domaćih najbolji Bogdanović, kod gostiju Šestan.

U drugom susretu zagrebačka Mladost pobedila je u Sisku 3:2. Sada Kaštelani imaju dva boda više od Zagrepčana. U zadnjem kolu Centrometal gostuje u Zagrebu, a Kaštela u Sisku. Realno je da će do prve pozicije stići Kaštela, do druge Mladost, Centrometal je siguran na trećem mjestu, a Sisak na četvrtom.

U drugoj grupi Mursa Osijek je osigurala poziciju broj pet, a Šibenik pobjedom od 3:2 nad Rovinjom došao bliže poziciji broj šest prije doigravanja jer sad ima dva boda više od njih. Poziciju broj sedam ima Rijeka, a osmicu Karlovac. Ako bi svi favoriti prošli četvrtfinale, u polufinalu bi Centrometal išao na zagrebačku Mladost, a Sisak na Kaštelu.

OKM CENTROMETAL – OK MLADOST MARINA KAŠTELA 0:3 (16:25,21:25,15:25)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 100
Suci: Bingula, Perić (oba Zagreb)
Centrometal: Čičković 2, Marciuš, Kurteš 1, Gotal, Juras 4, Vuk, Ščerbakov 5, Palinkaš, Posavec, Prlić 11, Bogdanović 11, Prprović 4 (trener Kovačić)
Kaštel: Višić 1, Tomić 1, Giljanović 9, Đirlić 8, Corsini, Glaurdić 4, Čosić 9, Šestan 18, Oršolić 2, Pervan, Močić 3, Sabljić (trenr Rančić)

U 5. kolu 2. lige za poredak od 1. do 6. mjesta Novi Zagreb je pobijedio Kaštel Pribislavec 3:1 (25:20, 25:20, 24:26, 25:16). Kaštel je ostao na 4 boda i u narednom kolu gostuje kod sastava Fortis Volta II. Odbojkašice Čakovca u nedjelju u 19:00 sati u borbi za 13. i 14. mjesto dočekuju Ogulin.

Derbi druge odbojkaške lige centar ispunio je sva očekivanja i donio pravu sportsku dramu. U susretu u kojem su se susrele dvije vodeće momčadi lige Nedelišće i Medicinar mnogo bolje su krenuli mladići iz Nedelišća. Favorizirani gosti nisu se niti snašli, a već je bilo 2:0 za domaće. Oba seta Nedelišće je vodilo od samog početka i bez većih problema su ostvarili 25:18 i 25:22. Svi igrači bili su sjajni u svim elementima igre.

No tada slijedi preokret. Treći set stalno vode Medicinari i osvajaju ga 25:18. Poveli su Međimurci u četvtom sa 5:2, no sve to brzo prosuli, nakon toga potpuno stali i ubrzo je 2:2 na semaforu.

U tie-breku krenulo je vrlo izjednačeno. Momčadi se izmjenjuju u vodstvu, na promjeni strana gosti vode 8:7. Kada su poveli sa 12:9 bili su jako blizu pobjedi. No potom je 12:12. Igra se poen za poen, Medicinar ima meč loptu kod 14:13 i 15:14. Ne koriste niti jednu, domaći dolaze do prednosti i blok poenom Ivana Novak rješavaju utakmicu u svoju korist. Kod domaćih najbolji Marko David, kod gostiju Perica Čičković.

Nedelišće je sada prvo s bodom prednosti pred Medicinarom. No Zagrepčani su ipak bliže osvajanju naslova prvaka jer imaju utakmicu manje. Šteta što su mladići iz Nedelišća u prošlom kolu prosuli tri boda kod druge ekipe zagrebačke Mladosti. U slijedećem kolu Nedelišće je slobodno, potom ide u Sisak i za kraj kod kuće dočekuje Daruvar.

OK NEDELIŠĆE ELTING – OK MEDICINAR ZAGREB 3:2 (25:18, 25:22, 18:25, 14:25, 17:15)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 50
Suci: Kopačević (Črečan), Kozjak (Šenkovec)
Nedelišće: Karlo, Ivan i Hrvoje Novak, Marko i Vedran David, Pergar, Juras, Stanković, Hranilović, Košir, Kozar (trener Siniša Novak)

Mlade odbojkašice u Belici


ŽOK Kaštel ove godine slavi 20 godina postojanja kluba i na najbolji mogući način su u sportskoj dvorani Belica ugostili mlađe kadetkinje Regije Centar te bili prvi domaćin Prvenstva regije Centar. Na prvenstvu sudjeluje osam županijskih prvaka, a najviše uspjeha na ovom prvom okupljanju imale su odbojkašice OK Medveščak, OK Varaždin Volley te OK Olimpik svaka s po dvije pobjede. Osim njih u natjecanju sudjeluju ŽOK Bjelovar, ŽOK Kaštel, OK Petrinja, OK Karlovac i OK Nebo. Završno okupljanje je ove nedjelje u Bjelovaru kad će se saznati ponajbolje mlađe kadetkinje Regije Centar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije