Centrometalu nova pobjeda protiv Siska

Odbojkaši Centrometala ostvarili su pobjedu u Sisku kojom osiguravaju treću poziciju prije doigravanja. I prije susreta nije bilo sporno da su Međimurci u ovom trenutku znatno kvalitetniji od Sišćana, ali to je trebalo pokazati na terenu.

Krenuo je Centrometal u najjačoj postavi i odmah stekao prednost od 5:2. No prije svega svojim greškama dopustili su domaćima da poravnaju. Isto se ponavljalo cijeli set, otišao je Centrometal još dva puta na tri razliike i svaki put se Sisak vraćao.Tako se ušlo u završnicu, a onda Sisak radi seriju i dolazi do dvije set lopte kod 24:22. No potom nisu uspjeli realizirati niti jedan napad i Centrometal pomalo i sretno uzima prvi set 26:24.

Slično se nastavilo i u drugom setu. Centrometal previše griješi i Siščani vode od jednog do tri poena prednosti. Prvi put je Centrometal poravnao kod 15:15, ali onda domaći opet odlaze na 20:17. No kao i u prvom setu opet nisu uspjeli realizirati svoju prednost, Međimurci dolaze prvi do set lopte i odmah je koriste za 25:23 i 2:0 u setovima.

U trećem setu kao da su domaći potpuno slomljeni razvojem situacije u prva dva seta. Poveo je Centrometal 10:5. No i dalje gosti ne briljiraju i opet dozvoljavaju domaćima da dođu na poen zaostatka. No više od toga nisu uspjeli, ovaj set ipak lakše ide Međimurcima 25:20.

OK SISAK – OKM CENTROMETAL 0:3 (24:26, 23:25, 20:25)
Dvorana Brezovica Sisak, gledatelja 100
Suci: Kramar, Zidanić (obje Zagreb)
Sisak: Šimić 1, Jurić, Alić 4, Pavičić, Vakufac, Tepavac 11, Komosar, Duraković 2, Alihodžić, Išek, Sofilić 20, Bakonji 9 (trener Batnožić)
Centrometal: Čičković 7, Marciuš, Kurteš 7, Gotal, Vuk, Ščerbakov 6, Palinkaš 1, Posavec, Prlić 21, Bogdanović 13, Prprović, Juras; Trener: Kovačić

Tijekom susreta oba sastava postigla su 6 blok poena. U servis poenima Centrometal je bio bolji 12:10, također i u postotku napada 51:45. Nije Centrometal u ovom susretu bio ni blizu svom najboljem izdanju, ali presudila je pojedinačna kvaliteta igrača. Najviše poena kod Centrometala ostvario je Prlić 21, kod Siska Sofilić 20.

U drugom derbi susretu zagrebačka Mladost pobjedila je Kaštelane 3:1. Tako sada na tablici Kaštela imaju 21 bod, Mladost Zagreb 20, Centrometal 14, a Sisak 5. Do doigravanja Centrometal ima još utakmicu kod kuće protiv Kaštele i gostovanje u Zagrebu. Po plasman nebitni susreti jer na tablici ne mogu niti gore niti dolje. U četvrtfinalu će Centrometal na šestoplasiranu ekipu, po svemu sudeći na Šibenik ili Rovinj. Igrat će se na dvije pobjede, Međimurci će imati eventualni treći susret na svom terenu.

Valja napomenuti da se doigravanje igra samo za prvaka, redoslijed ostalih ekipa određuje se temeljem plasmana nakon druge faze lige. To znači da Centrometalu može izbjeći plasman među prve tri momčadi u Hrvatskoj na kraju sezone samo u slučaju da prvak ne budu ni Kaštelani, ni zagrebačka Mladost, niti Centrometal. A to je realno teško moguće. No time se u Centrometalu ne zadovoljavaju, žele ostaviti trag i u doigravanju. Posljednji rezultati pokazuju da se mogu nositi i s najboljima.

U 14. kolu druge lige kod odbojkaša Mladost II je pobijedila Nedelišće 3:1. Po setovima je bilo 25:22, 26:24 24:26 i 25:12. Naša ekipa je 2. s 24 boda. U slijedećm kolu Nedelišće je u derbiju domaćin vodećem Medicinaru.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije