Franjo Makovec: Turizam i gospodarstvo su perjanice uspješne sredine

Načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Franjo Makovec, svojem je Općinskom vijeću podnio Izvješće o svom radu u 2015. godini. Makovec je govoreći o gospodarstvu naglasio kako je svojim radom kao i radom svojih suradnika doprinio otvorenju firme ‘Brod montaža’ koja se prostire na preko pet tisuća kvadratnih metara površine i zapošljava 100-tinjak radnika, te da je izgrađena i otvorena nova benzinska postaja s više djelatnosti u svojim prostorima.

On osobno kao i općinske vlasti puno čine na pridobivanju novih investitora te širenju gospodarske zone, kao i na osnaživanju energentskih priključaka i vodova. Ove godine trebala bi se početi graditi tvornica kablova vrijedna 60 milijuna kuna. Kada pak je riječ o kulturi sve snage i kapaciteti upregnuti su u pripremu dokumentacije i sredstava za početak izgradnje velebnog Centra za kulturu, koji bi se trebao početi graditi u 2017. godini.

Istovremeno podupiru i pomažu se sve aktivnosti HKU.-a ‘Sveti Martin’, koji svojim radom, aktivnostima i nastupima kulturno-zabavni život čini bogatijim, a na raznim gostovanjima pronosi ponosno ime svoje općine i župe. Govoreći o turizmu Makovec je kazao kako je turizam uz gospodarstvo najznačajnija djelatnost koja u 2015. godini bilježi respektabilnih skoro 90.000 noćenja, a Turistička zajednica je ostvarila prihode od čak 800.000 kuna za projekt Multimedije u Mlinarskoj kući.

Kazao je kako su u tijeku radnje na brojnim projektima i poslovima kojima će se nastojati privući novci iz domaćih i stranih fondova. Posebno je Makovec ponosan što je općina kandidirana za ‘ETENTE FLOARE EUROPE – Zlatni cvijet Europe 2016.‘, priznanje koje jedino nedostaje u bogatoj riznici priznanja županijske, državne i europske razine.

Na kraju podnošenja izvješća Makovec je kazao kako je općina u 2015. godini poslovala korektno te je zadnjeg dana prosinca na računu imala 1.054.000 kuna. Vijeće je izvješće jednoglasno prihvatilo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije