70-godišnji ‘starac’ iz Nedelišća i ovog proljeća lovi dvije titule

Zimske pripreme seniorske momčadi Nedelišća za proljetni dio sezone započele su u subotu, 16. siječnja prozivkom na stadionu. Međutim, prije toga nogometaši su nastupili na 1. Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele u SGC-u Aton i osvojili vrlo dobro 3. mjesto. Pod vodstvom trenera Nenada Marčeca odigrano je šest prijateljskih utakmica, ukupno su nastupila 22 igrača (prosjek godina 24,4), od čega njih sedam na svakoj.

Igralo se protiv jednog međužupanijskog ligaša, tri županijska prvoligaša te dva županijska drugoligaša. Upisano je pet pobjeda, redom: Omladinac (Novo Selo Rok) 4:2, Centrometal (Macinec) 2:1, Polet (Pribislavec) 1:0, Trnovec 6:1, Trnava (Goričan) 2:0, dok je u posljednjoj utakmici u Gornjem Hrašćanu kod Pobjede upisan poraz 2:1. Ukupna gol-razlika u tim susretima iznosi pozitivnih 16:6, a čak polovicu od svih pogodaka postigao je Boris Kosir, dok je osmorica igrača postigla po jedan. Raduje forma drugog najboljeg strijelca MŽNL i ne sumnjamo da će i dalje zabijati kad to bude najpotrebnije.

Nastupali su: Karlo Kocijan, Nikola Košir, Dario Novak (vratari), Marko Bađari, Nikola Branilović, Mladen Filipović, Petar Horvat, Dominik Jambrošić, Boris Kosir, Tomislav Levačić, Manuel Marčec, Goran Međumurac, Danijel Mesarić, Matija Pintarić, Nino Pintarić, Timotej Pintarić, Dejan Slunjski, Filip Topolnjak, Fran Vibovec, Nino Vizinger, Leon Vrček, Marin Zadravec.


Među nabrojenim igračima osam ih je mlađe od 21 godine, a samo četvorica su starija od 30. U momčadi nema novih imena, a klub su napustila petorica igrača, po jedan u svakoj liniji. Jurica Vručina pronašao je angažman u Austriji (SC Kemeten, 6. rang), Boris Čižmešija vratio se u Graničar iz Kotoribe, Nikola Poljanec pridružio se Croatiji iz Orehovice, a Sebastijan Trstenjak i Ervin Numanović nastavit će zajedno u Budućnosti iz Miklavca. Njihovim odlaskom najviše će profitirati perspektivni juniori koji su i na pripremama dobivali značajnu minutažu.

Nedelišće u proljetni dio MŽNL Čakovec-Varaždin kreće kao četvrtoplasirano, s pet bodova zaostatka za vodećim Jalžabetom. 16. kolo na rasporedu je 6. ožujka, a momčad Nedelišća gostuje u Kotoribi kod sedmoplasiranog Graničara. Svakako izdvajamo sljedeće utakmice: 12. ožujka ugošćuju Jalžabet, 20. ožujka putuju na noge Međimurcu, 2. travnja igraju u Slakovcu, 16. travnja u Murskom Središću, 23. travnja dolazi Centrometal, 30. travnja gostuju u Prelogu, 14. svibnja doma protiv Pušćina. Zadnje kolo igra se 11. lipnja kad dolazi Polet iz Svetog Martina na Muri.

Dakle, puno važnih utakmica bit će odigrano van Nedelišća. Prije svega, u nedjelju, 28. veljače na rasporedu je utakmica četvrtfinala Kupa Međimurja, u jutarnjem terminu od 10:00 sati gostujemo kod Sloge u Čakovcu. Letvica je prošle sezone osvajanjem dvostruke krune postavljena visoko, ali u godini u kojoj slave 70 godina postojanja kreću utakmicu po utakmicu, pa što bude, nadaju se najboljem, donosi portal NK Nedelišće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije