Sedmorica uhićena zbog proizvodnje i dilanja droge, pronađeno i oružje

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa drugim policijskim upravama završili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba s područja grada Varaždina, Svibovca Podravskog, Sračinca i jedne osobe s područja grada Nove Gradiške, a koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Temeljem naloga izdanih od strane suca istrage Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave brodsko-posavske su jučer, 23. veljače kod muškaraca starosti 36, 35, 29, 20, 25, 25, i 60 godina pretražili dom i druge prostorije, kao i pokretne stvari kojima se isti koriste.

U pretrazi je pronađeno ukupno 1254,5 grama droge marihuane, 52 grama sjemenki indijske konoplje pripremljenih za ilegalni uzgoj droge marihuane, digitalne vage, desetak mobilnih uređaja, domaći papirni novac u iznosu 9.820 kuna, strani papirni novac u iznosu od 150 eura, 35 kilograma duhana, 85 boca zapremine od jedne litre sa sadržajem patvorenog alkoholnog pića, 4 kilograma ekstrakta zaproizvodnju takvog alkoholnog pića te jedan pištolj sa nekoliko komada streljiva.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sve osobe predane su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela ‘Neovlaštene proizvodnje i prometa droga’, ‘Omogućavanje trošenja droga’ te ‘Nedozvoljene trgovine’.

Također, prekršajnom obradom nad dvije osobe utvrđeno je i počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga kao i prekršaja iz Zakona o oružju, te će protiv počinitelja takvih utvrđenih prekršaja nadležnom Prekršajnom sudu u Varaždinu biti podnijeti optužni prijedlozi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije