Pet zlata streličara Katarine Zrinski

Streličarski klub Oroslavlje bio je domaćin najboljim streličarima u Hrvatskoj koji su protekle nedjelje nastupili na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske. Zbog nešto manje dvorane turnir se morao održati u dva dijela, sa završnim eliminacijskim borbama, tako da se ovo prvenstvo odužilo na čak 13 sati. Za pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske streličari su morali na nekom od turnira ispuniti normu, tako da su pravo nastupa stekli samo najbolji pojedinci i ekipe. Ukupno je nastupilo 129 natjecatelja.

Naši streličari iz Katarina Zrinski Čakovec nastupili su s 13 natjecatelja i tri ekipe i uspjeli osvojiti pet pojedinačnih i tri ekipne medalje, od toga čak pet zlatnih.

Krešimir Štrukelj, državni prvak

U najzahtjevnijem stilu – olimpijskog luka u seniorskoj konkurenciji, na ovom prvenstvu najbolju formu pokazao je Krešimir Štrukelj, koji je nakon prvog mjesta u kvalifikacijama uspio pobijediti u svih pet mečeva i tako zadržati prvo mjesto te osvojiti zlatnu medalju i naslov državnog prvaka. U ovoj kategoriji imali smo čak sedam natjecatelja koji su sa ispunjenom normom stekli pravo nastupa. Mario Hegeduš zauzeo je 8. mjesto, Karlo Cilar je 9. mjesto, Mihael Štebih je 11. mjesto, Mladen Kodba 15. mjesto, Tihomir Miljan 17. mjesto i Valentino Novak 19. mjesto. Među veteranima Božidar Vurušić odlično je otpucao finalne borbe i osvojio zlatnu medalju i naslov državnog prvaka.

U stilu složenog luka među kadetima najbolji na ovom prvenstvu nakon kvalifikacija i finalnih borbi bio je Krunoslav Sušec koji je osvojio zlatnu medalju i naslov državnog prvaka. Uspjeh su upotpunili Nino Bulat s osvojenom srebrnom medaljom i Izak Feher koji je osvojio brončanu medalju. Među seniorima Nino Branda zauzeo je 21. Mjesto

U stilu dugi luk Goran Cmrečak nakon kvalifikacija bio je četvrti, ali u finalnim borbama je malo zapelo i na kraju je zauzeo 6. mjesto.

U ekipnom djelu natjecanja naši su streličari nastupili s tri ekipe i osvojili tri medalje. Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec bio je jedini klub na ovom Prvenstvu Hrvatske čiji su seniori uspjeli ispuniti sedam pojedinačnih normi za pravo nastupa i tako nastupiti s dvije seniorske ekipe. A nastupili su jako uspješno jer je u olimpijskom luku prva ekipa u sastavu Krešimir Štrukelj, Karlo Cilar i Mihael Štebih osvojila prvo mjesto i naslov prvaka Hrvatske, dok je druga ekipa u sastavu Mario Hegeduš, Mladen Kodba i Tihomir Miljan osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

U složenom luku naša su tri kadeta sa ispunjenom normom nastupili i kao ekipa te osvojili zlatnu medalju i naslov državnih prvaka.

Iz streličarskog kluba Prelog na ovom prvenstvu, među veteranima standardnog luka nastupio je Zdravko Hunjak, koji je osvojio srebrnu medalju.

Za točno mjesec dana SK Katarina Zrinski bit će domaćin dvoranskog Prvenstva Hrvatske za djecu do 14 godina, koje će se održati 20. ožujka u dvorani GOC-a. u Čakovcu. U klubu posebna pažnja posvećuje se radu s djecom i mladima, pa su pripreme za nastup na ovom prvenstvu u punom mahu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije