Osumnjičen da je nenamjenski potrošio 400.000 kuna za mljekaru

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo subvencijske prijevare. Sumnjiči ga se da je kao upravitelj poljoprivredne zadruge u Cestici krajem 2007. s Ministarstvom poljoprivrede sklopio ugovor za projekt gradnje pogona za preradu mlijeka, na temelju kojeg mu je odobreno 500.000 kuna, no namjenski je potrošio samo 100.000, a ostalo u razne druge svrhe, izvijestila je jučer PU varaždinska.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Josipu Boraku, direktoru Tehnološkog parka Varaždin i bivšem predsjedniku upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Borak je u Tehnološki park stigao u rujnu prošle godine, uz protivljenje bivšeg dekana Fakulteta organizacije i informatike Vjerana Strahonje, koji je predlagao da se za to radno mjesto raspiše natječaj. No podržali su ga Grad i Sveučilište Sjever. Član je HNS-a i dolazi iz općine Cestice pred kojom su prijevremeni izbori zbog nedonošenja proračuna. Upravo to u stranci povezuju s prijavom.

– Ovakve prijave redovito se javljaju prije svakih izbora, tako da je na neki način bilo očekivano da će se pojaviti i ovaj put. No, sve te prijave su bile na kraju odbačene – rekao je Borak, koji je na putu u Izraelu. Tvrdi da su sva sredstva potrošena u svrhu projekta što je potvrdilo i samo ministarstvo u dopisu 2014.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije