Hrvatska gastronomija među najboljim europskim zemljama!

Na listi 48. europskih zemalja u ocjenjivanju hrane i pića, Hrvatska se našla na visokom 7. mjestu, ispred Portugala, Grčke, Austrije, Irske, UK-a, Mađarske, BiH, Slovenije…

U ocjenjivanju isključivo autohtone kuhinje i raznolikosti jela i pića, na prvo mjesto je “zasjela” Italija, slijede je do desetog mjesta redom Francuska, Španjolska, Gruzija, Njemačka, Belgija, Hrvatska, Švicarska, Portugal te Mađarska na 10. mjestu. Na zadnjem, 48. mjestu je Vatikan koji ima samo jedan restoran.

U ovoj zemlji prisutna je mješavina raznih utjecaja – talijanski, mediteranski, francuski na obali, a slavenski u unutrašnjosti zemlje. To je pridonijelo stvaranju ukusne mješavine hrane. Maslinovo ulje je fantastično, a kamenice u malom mjestu Stonu jedne su od najboljih na Jadranu. Naša vina babić, malvazija, prošek i vrbnička žlahtina su podcijenjeni, ali dobivaju sve više međunarodne pozornosti koja raste svake godine.

Ocjenjivače je posebno oduševila janjetina ispod peke.

Cijelu listu i poredak zemalja objavio je Business Week.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije