Uspješna natjecateljska godina ŠRD-a Som Kotoriba

>> Uspješna natjecateljska godina ŠRD-a Som Kotoriba

Predsjednik ŠRD-a Som Kotoriba Ivica Jakupak na godišnjoj skupštini je 2015. godinu ocijenio uspješnom kako na natjecateljskom tako i na kompletno odrađenom poslu.

Skup kotoripskih ribiča održan je u subotu, 30. siječnja. Izrazio je zadovoljstvo što se lani povećao broj članova tako da sada imaju 168 seniorska člana, 31 kadeta, 1 juniora i 1 ženu. Lani su organizirai 8 natjecanja od kojih svakako treba izdvojiti Proljetni kup, Društveno natjecanje, natjecanje u parovima uz Dane soma i Kup povodom Dana Kotoribe. Spomenuo je 20 odrađenih radnih akcija na uređenju i čišćenju voda i okolice ribičkog doma.

Zahvat sanacije krovišta na ribičkom domu i terasi je dovršen te je zamijenjena kompletna limarija. Jakupak je zahvalio Općini Kotoriba koja je financirala kompletnu sanaciju krovišta i ostalim donatorima koji su prepoznali njihovu spremnost za volontiranje i ozbiljnost u vođenju društva.

– Ono na čemu bi trebalo više poraditi u ovoj godini je komunikacija između samih članova i ribočuvara. Zato apeliram na sve vas da ukoliko primjetite neprimjerena ponašanja na našim vodama kao što je pretjerani izlov, lov nedozvoljenim sredstvima (haklanje), postavljanje lecalki ili mreže obavezno pozovete ribočuvare koji će takve radnje sankcionirati – poručio je predsjednik Jakupak.

Na skupštini je bilo rečeno kako je voda Šodergraba poribljena s 300 kg šarana i 300 kg drverike, dok je 110 kg šarana pušteno u Žužičku. O sportskim rezultatima govorio je predsjednik Natjecateljske komisije Drago Filipašić. U seniroskoj kategoriji imali su tri ekipe i to u Prvoj i Trećoj ligi HŠRS-a te Drugoj međimurskoj ligi. Prvoligaška ekipa u sastavu Ivica Jakupak, Ivica Horvat, Nikola Filipašić, Zoran Lipić, Darko Orehovec i Drago Filipašić osvojila je 8. mjesto i tako osigurala prvoligaški status. Ostale dvije ekipe također su bile vrlo dobre i na kraju osvojile druga mjesta.

Ekipa kadeta u sastavu Marko Horvat, Pavel Sabolić i Lovro Radmanić plasirala se na završnicu Kupa Hrvatske gdje su u Virovitici osvojili odlično treće mjesto između 23 ekipe. Uspjeh vrijedan divljenja ostvario je Marko Horvat koji je dvije godine zaredom najbolji u Ligi mladih HŠRS-a – u kategoriji U14. Tako je lani bio sudionik Svjetskog prvenstva u Srbiji gdje je s reprezentacijom osvojio 4. mjesto, dok je pojedinačno bio 17. Ove godine ponovno putuje na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu.

Na kraju skupa uručena su priznanja. Za iznimne rezultate priznanje je dobio Marko Horvat, za 30 godina rada isto su dobili Ljubo Šajn i Drago Pogorelec, za 40 godina rada Drago Filipašić, Vinko Vidović i Nenad Vuk, dok je za 50 godina rada priznanje primio Alojz Horvat. Dobar rad i odličnu suradnju Općine i Društva pohvalio je općinski načelnik Ljubomir Grgec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije