Slavlje Centrometala u pet setova

Pobjedom u Velikoj Gorici odbojkaši Centrometala kola prije kraja prve faze natjecanja osigurali su treću poziciju. Početna postava Centrometala bila je Ščerbakov, Prlić, Kurteš, Bogdanović, Prprović, Čičković i libero Posavec. I krenuli su jako dobro. Već na početku je stečena značajna prednost. Sredinom seta u igru ulazi tehničar Gotal, a seriju odličnih servisa radi Prlić. Prvi set mirno privode kraju 25:14.

Drugi set od početka počinje Gotal te izvanredno razigrava svoje igrače. No domaćin se ne predaje te dobrom igrom u napadu drži priključak sve do kraja seta. U završnici se Gorica odvaja na 23:20 te tu prednost zadržava do kraja za konačnih 25:23.

Treći set Centrometal počinje u istom sastavu, no Gorica nastavlja dobrom igrom te vode 9:6. Centrometal preokreće i u završnicu ulazi s velikom prednošću od 21:16. No iznimno loše odigravaju tu završnicu i domaći na kraju opet uzimaju set 25:23.

Početkom četvrtog seta umjesto Prprovića ulazi Palinkaš, no utakmica se nastavlja u istom tonu. Domaćin prikazuje dobru igru i rezultat je stalno u egalu. Do kraja seta razmjenjuju se vodstva, a u igru ulazi mladi Juras. U napetoj završnici ovaj puta Centrometal osvaja set 25:22.

U tie-breaku opet zanimljivo, Centrometal na promjeni vodi 8:7. Tada se dodatno odvaja servisima i obranama Ščerbakova, no Gorica opet stiže. Na samom kraju utakmice rezultat je poravnan na 13:13, tada griješi Prlić i Gorica ima meč loptu koju ne koristi. Nakon toga Kurteš napadom dovodi Centrometal u prednost, a zatim blokom donosi i pobjedu.

OK GORICA – OKM CENTROMETAL 2:3 (14:25, 25:23, 25:23, 22:25, 14:16)
GSD Velika Gorica, gledatelja 100
Suci: Bingula, Perić (oba Zagreb)
Gorica: Jozić, Dumbović, Šulc, Cota, Martinko, Silić, Orešković, Skorin, Bičvić, Janjanin, Burčul, Orešković.
Centrometal: Čičković, Juras, Kurteš, Gotal, Vuk, Ščerbakov, Palinkaš, Posavec, Stanković, Prlić, Bogdanović, Prprović (trener Kovačić)

U zadnjem kolu prve faze Centrometal u subotu 6. veljače dočekuje Rovinj. Utakmica se igra u dvorani Aton u Nedelišću sa početkom u 17:00 sati.

U drugoj fazi natjecanja koja kreće 13. veljače Centrometal će igrati za poredak od prvog do četvrtog mjesta prije doigravanja za prvaka. Protivnici će mu biti Mladost Marina Kaštela, zagrebačka Mladost i Sisak. Igra se dvokružnim bod sustavom. Ostale momčadi će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, od 9. do 12. mjesta i od 13. do 15. mjesta. Nakon toga najboljih osam ulazi u doigravanje za prvaka.

U drugoligaškom rangu odbojkašice Čakovca u nedjelju u 15:45 sati dočekuju drugu ekipu Varaždina, a Kaštel od 15:00 sati gostuje kod Vrbovca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije