Tehnička škola Čakovec u novom projektu

Učenici i profesori Tehničke škole Čakovec provode nove aktivnosti u projektu Green Car Sharing Longtime Test Field

Sudjelovanje u projektima u okviru programa Erasmus+ vrlo je zanimljivo iskustvo i za učenike i za profesore, a korist imaju i ustanove koje sudjeluju u projektu.

Projekt Green Car Sharing Longtime Field Test započeo je 1. rujna 2015. godine i u Tehničkoj školi Čakovec će se provoditi dvije godine. Partneri TŠČ-a u projektu su učenici i profesori austrijske srednje tehničke škole u Weizu (Höhere technische Bundeslehranstalt Weiz) i učenici i profesori slovenskog školskog centra Celje (Šolski center Celje).

Nakon što je u listopadu 2015. godine u Austriji održan uvodni sastanak svih partnera na kojem su sudjelovali članovi projektnih timova, krenulo se u realizaciju aktivnosti koje će se provoditi u TŠČ-u. Da bi se uopće oformio tim učenika koji će raditi na projektu, tj. tim koji će voditi (virtualnu) vježbeničku tvrtku i sudjelovati u drugim projektnim aktivnostima, svi učenici Škole pozvani su na pisanje motivacijskog pisma.

Prvi zajednički sastanak zainteresiranih učenika i projektnog tima održan je u prosincu. Otad, svaki se četvrtak učenici i članovi projektnog tima nalaze i dogovaraju sljedeće aktivnosti.

Početkom veljače planiran je sastanak svih sudionika u Austriji. Da bi se što lakše odredili učenici koji će sudjelovati na stručnoj ekskurziji, jedan od načina za prikupljanje bodova za sudjelovanje bili su zadaci koji su postavljeni pred njih – napraviti prezentaciju o svojoj domovini, regiji i svojoj školi te napisati svoje viđenje poslovnog plana vježbeničke tvrtke koja se bavi car sharingom.

Pet će dana u Austriji boraviti Juraj Vrhar Lipej, 2. MT, Mario Modlic, 2. ST, Roko Oletić, 2. ST, Josip Nino Pleh, 2. TG, Julio Božek, 3. ET, Michael Horvat, 3. ET, Renato Kalanjoš, 3. ET, Benjamin Zdolec, 3. ET, Patrik Črnčec, 3. RT, Nikola Raus, 3. RT, Marin Švenda, 3. RT, Dino Vabec, 3. RT, Andreas Bobičanec, 3. ST, Sanjin Koprivec, 3. ST, Ivan Levačić, 3. ST i Gabrijel Švenda, 3. ST. Učenike čeka upoznavanje s drugim sudionicima projekta, posjet školi u Weizu i njenim laboratorijima, radionice, laboratorijske vježbe, ali i obilazak grada te kulturnih i javnih znamenitosti. Po povratku iz Austrije, bit će potrebno zasukati rukave i pokrenuti firmu, urediti prostor (ured), doraditi poslovni plan i krenuti s poslovnim aktivnostima. (TS)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije