MUP: Sve dojave o sumnjivom kombiju se provjeravaju

Zagrebačka policija jučer se oglasila nakon više medijskih upita, ali i upita građana o muškarcu koji u crnom ili bijelom kombiju navodno pokušava oteti djecu na širem području Zagreba.

Kažu, da su se i ranije periodično pojavljivale takve informacije te da svaku takvu dojavu policija provjerava. Pojašnjavaju da u dosadašnjim provjerama takvih informacija nisu potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije. Napominju da su 20. i 22. siječnja ove godine zaprimljene dvije takve dojave, no nakon što su policajci obišli mjesto gdje je kombi navodno uočen te širu okolicu nisu našli ništa sumnjivo.

No usprkos tome u zagrebačkoj policiji kažu da preventivno pojačano obilaze mjesta poput vrtića, školai igralištaoko kojih se kreću ili zadržavaju djeca. U zagrebačkoj policiji ističu da se ovakve informacije pojavljuju s vremena na vrijeme no one do sada nisu bile utemeljene. Ističu i da je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavljena fotografija navodno sumnjivog vozila.

– Za to vozilo nam je dojavljeno u prosincu 2105. i tada smo proveli opsežne provjere i razgovore i nije utvrđeno ništa sumnjivo. Zbog toga smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebnim uznemiravanjem javnosti – kažu u policiji. Uz to policija savjetuje građanima, da ukoliko primijete nešto sumnjivo dojave policiji na 192 te zatraže policijsku intervenciju.

Facebook su preplavile fotografije bijelog kombija čakovečki registarskih oznaka i upozorenje građanima da pripaze na njega.

Jedan otac iz Zagreba policiji je prijavio vozača tog kombija optužuju će ga da mu je pokušao oteti sina, a nakon obavljenog obavijesnog razgovora pušten je na slobodu, piše portal kalelargainfo.hr. Stoga roditelji upozoravaju jedni druge, a obavijest se brzo proširila budući da se radi o kombiju koji se kreće po cijeloj Hrvatskoj i čiji vozač prodaje razne stvari.

Nekoliko građana napisalo je kako su kombi vidjele na Benkovačkom sajmu, te da zna po selima Zadarske županije prodavati krumpire i drva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije