Cardio workout za eliminaciju potkožnog masnog tkiva

Donosimo vam jedan kardio trening koji će vas, u ovim hladnim danima bez sumnje dobro zagrijati. Vjerojatno ćete se manje oznojiti nego ljeti, ali to ne znači da će rezultati nedostajati. Da bi skidanje viška kilograma, govorimo o potkožnom masnom tkivu, bio učinkovit idealno bi bilo da se pridržavate ovih nekoliko savjeta.

Najbolje vrijeme za kardio trening u kojem je vaš cilj redukcija potkožnog masnog tkiva je jutro. Dakle, jutarnjim treningom natašte ćete potrošiti rezerve koje su predstavljene u vidu masnih kiselina, ali je isto tako važno da taj trening ne bude pretežak i predugačak jer bi zapravo tada napravili kontra efekt, no, nećete se debljati već bi moglo doći do razgradnje mišića, što nikako ne želite. S toga vam preporučujemo najviše pedeset minuta treninga.

Drugi, jednako važan dio vašeg jutarnjeg životnog stila je prehrana. Svakako vam preporučujemo obilan doručak, a nikako da se izgladnjujete. Zobena kaša s jednom cijelom bananom i grčkim jogurtom u kojem su se neposredno prije natopile chia sjemenke ili primjerice jaja s avokadom (svježim) na integralnom kruhu bit će za početak dovoljno.

Namirnice koje vam još za doručak preporučujem su; svježi kravlji sir, cjelovite žitarice, orašasti plodovi, voće i povrće u raznim kombinacijama ovisno što sami volite. Izbjegavajte pekarske proizvode i konzervirane namirnice, bilo da se radi o voću ili povrću te uvijek birajte svježe.

Boravak vani u prirodi na svježem zraku će vam itekako goditi, a i pridonijeti vašoj ukupnoj fizičkoj spremi. Zato svaki slobodan trenutak provedite vani na suncu u čistoj netaknutoj prirodi ili parku.

Na zadnjem mjestu je san, kvalitetan odmor vam je potreban ako želite lijepo i zdravo tijelo pa vam preporučujemo da uz sve ove prethodne korake i odmorite, ionako ste to zaslužili.

Trening: svaku vježbu izvodite 30 s sa odmorom od 10 s. Ukupno napravite 5-7 krugova.

Sretno, vaša trenerica Ivana


Jumping jacks-lepeza


Čučanj + skok


Visoki skip


Speed skaters

Lateralni sunožni skokovi

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije