Novim stazama i svjetlećom signalizacijom povećana sigurnost učenika

>> Novim stazama i svjetlećom signalizacijom povećana sigurnost učenika

Povodom početka drugog polugodišta gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan, u ponedjeljak su simbolično u uporabu predali novoizgrađene pješačke staze te svjetlosnom signalizacijom obilježene pješačke prijelaze.

Staze i katadiopteri postavljeni su krajem prošle godine s ciljem povećanja sigurnosti sudionika u prometu, posebice srednjoškolaca koji tim putem prolaze. Naime, problem pješačkih staza kod Graditeljske i Tehničke škole, postoji praktički otkad su izgrađene, a ovim investicijama trajno je riješen.

Kako je tom prilikom rekao gradonačelnik Stjepan Kovač u gradnju se krenulo se zbog povećanja sigurnosti sudionika u prometu, posebice srednjoškolaca koji s autobusnog kolodvora svakodnevno odlaze prema školama. Izgrađene su dvije pješačke staze, a na dva najfrekventnija pješačka prijelaza postavljena je svjetlosna signalizacija – katadiopteri koji upozoravaju vozače da se približavaju pješačkom prijelazu te da uspore, naglasio je, među ostalim gradonačelnik Kovač.

Pješačka staza u Ulici Franje Punčeca duga je 112 metara, a stajala je 77.500,00 kuna. Staza u Ulici Ivana pl. Zajca dužine 262 metra, a cijena izgradnje iznosi 176.000,00 kuna. Katadiopteri su postavljeni na prijelazu u Zrinsko-Frankopanskoj ulici kod stare kuglane te u Vukovarskoj, kod izlaska iz Perivoja Zrinskih prema Gimnaziji i ETŠ-u. Njihova cijena je 73.500,00 kuna.

Postavljanje katadioptera u potpunosti je financirano sredstvima Centra za vozila, a za pješačke staze Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa investiciju će sufinancirati u iznosu od 70 posto. Za ovu pak je godinu na Nacionalni program prijavljena sanacija nadvožnjaka u Kalničkoj ulici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije