MakeupByAna: Sve o umjetnim trepavicama

Sretna vam Nova, drage moje dame! Nadam se da vam je dobro počela i da ste se donekle vratile u rutinu starijih, pomalo zdravijih svakodnevnih navika. 🙂


Danas sam vam odlučila objasniti sve o stavljanju umjetnih trepavica jer sve više primjećujem da ih mnoge žene ne nose iz straha da im ne padnu ili su imale loša iskustva kod stavljanja i odustale.

Najčešće me klijentice koje mi dolaze na šminkanje pitaju mislim li da im one trebaju ili ne. Nikome umjetne trepavice ne trebaju. Nikome čak ni šminka ne treba. To je stvar želje. Kao kod štikli i tenisica. Vjerojatno vam štikle ne trebaju i možda su manje udobne za nošenje, ali svakako se u njima osjećate bolje, privlačnije, uspravnije, samopouzdanije. Jel tako? I koliko god lijepe i fora bile tenisice ili balerinke koje svakodnevno nosimo, svejedno to nije isti osjećaj.

JesAjde, barem je kod mene tako i s trepavicama. Jest da postoje mnoge jako dobre maskare koje produže, nakovrčaju naše trepavice, učine ih gušćima, naše oči istaknutijima, ali umjetne trepavice su za mene jedan drugi nivo. Kad se želim potruditi i izgledati dotjeranije, svakako ih ne zaobilazim gotovo nikada.

Ono što ću vam danas pokazati je kako stavljam trepavice na traci. Postoje još i individualne trepavice koje se pramen po pramen nakon umakanja u ljepilo stavljaju na korijen naših trepavica, što možda jest jednostavnije, ali puno duže traje.

Bez obriza na brand, gotovo uvijek biram one s prozirnom trakom jer je obično puno elastičnija i trepavice na takvoj traci su obično laganije i ugodnije za nošenje. Da ne pričam da će biti puno lakše staviti trepavicu čija je traka savitljiva i lako se prilagođava obliku oka.


PRVI KORAK: Dobro pogledajte koliki vam je razmak između korijena prirodnih trepavica i obrva jer ćete tako lakše procijeniti koliko duge trepavice vam najbolje pristaju. Isto tako, trepavicu prije nego li je zalijepite prislonite na oko kako biste vidjeli je li preduga i odrežite onoliko koliko viri van oka. Dakle, trepavica smije biti duga koliko i vaš kapak jer će u suprotnom izgledati kao lepeza. 🙂



DRUGI KORAK:
Nakon što ste izmjerili i odrezali obje trepavice, vrijeme je za ljepilo. Nanesite ga duž cijele trake i trepavice pažljivo odložite na nekih 30 sekundi prije stavljanja na kapak. Za to vrijeme nanesite jedan sloj maskare.

TREĆI KORAK: Kad se ljepilo malo osušilo, uhvatite trepavicu pincetom na sredini trake i lagano spustite bradu kako biste u ogledalu imali dobar pregled.


ČETVRTI KORAK: Pažljivo je pozicionirajte tik do korijena pravih trepavica kako između nebi bilo praznog prostora, pa pritisnite unutarnji kut, pa vanjski i onda rubom pincete ili prstom pritisnite cijelu traku da se zalijepi. Ja najčešće prije umjetnih trepavica nanosim eyeliner koji je također dobar smjerokaz kamo staviti trepavicu i pomoći će vam zakamuflirati potencijalne greškice kod pozicioniranja.


PETI KORAK: Možda će biti potrebno trepavice lagano podignuti od ispod kako bi obje stajale pod istim kutom i pročešljati ih kako bi se sjedinile s vašim trepavicama.

ŠESTI KORAK: Ono što vam ne preporučam je da mažete umjetne trepavice maskarom jer one za to nisu predviđene i na taj način ćete ih duže držati očuvanima i više put ćete ih moći nositi. Kod sljedećeg nošenje samo lagano prstima poskidajte ostatke ljepila i obrišite ih vlažnom maramicom i bit će ko nove. 🙂

Također, ako vam se stavljanje cijele trepavice odjednom čini preteško, možete ju bez problema prerezati na pola ili čak trećine, pa ih staviti svaku posebno. Nitko neće znati. 😉

Skoro uvijek je osjećaj nakon stavljanja trepavica lagano čudan i nekad će vam se činiti da su vam u vidokrugu, ali to će nestati nakon nekoliko minuta. Također, provjerite laganim potezanjem trepavica ako su se dobro uhvatile (najkritičniji su unutarnji kutevi očiju zbog suzica) i dodajte koju točkicu ljepila ako je to potrebno. Ja sa sobom uvijek nosim neko mini ljepilo za popravak, zlu ne trebalo. 🙂

Moji omiljeni brandovi trepavica su Ardell, Red Cherry, Miss Adoro, Model Rock, Essence i Pinky Goat, a ljepila Duo i Fingers.

Nadam se da ćete se, ako još niste, konačno odvažiti na novi beauty pothvat i zablistati. Ponajviše zbog dodatnog samopouzdanja i spoznaje da ste svladale nešto novo.

Budite mi dobre, pametne i lijepe do sljedećeg čitanja!
Vaša Ana

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije